بارداری بعد از ۳۵ سالگی چه خطراتی دارد؟
بارداری بعد از ۳۵ سالگی چه خطراتی دارد؟
با افزایش سن، باروری در مردان و زنان کاهش می یابد.
همه از تیک تاک ساعت بیولوژیکی آگاه هستند، اما آیا تولد ۳۵ سالگی شما نقطه عطف خاصی در زیست شناسی است؟ آیا به ۳۵ رسیده اید و ناگهان یک شبه تبدیل به “پرخطر” می شوید؟
زنان در طول ۳۰ سالگی و بعد از آن، نوزادان سالمی به دنیا می آورند. سن ۳۵ سالگی صرفاً سنی است که برخی از خطرات ارزش بحث و بررسی بیشتری دارند.
در حالی که احتمال این خطرات بعد از ۳۵ سالگی کمی بیشتر می شود، اما این بدان معنا نیست که تأثیر قابل توجهی بر روی همه افراد در اواسط سی سالگی و بالاتر خواهد داشت.
کاهش باروری
زنان با تمام تخمک هایی که تا به حال خواهند داشت به دنیا می آیند. با افزایش سن زنان، به دلیل کاهش تعداد تخمک های باقیمانده و کاهش کیفیت آنها، احتمال باردار شدن آنها کاهش می یابد.
همچنین با افزایش سن، باروری در مردان به دلیل کاهش تعداد اسپرم، تحرک و حجم منی کاهش می یابد. ترکیب این عوامل مرتبط با سن می تواند باردار شدن را برای زنان دشوارتر کند.
یکی مطالعه از مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد ، نشان داد که در میان زنانی که لقاح مصنوعی دریافت کردند، ۷۴ درصد از افراد زیر ۳۱ سال در عرض یک سال باردار شدند. با این حال، این میزان به ۶۱ درصد از افراد بین ۳۱ تا ۳۴ سال کاهش یافت و به ۵۴ درصد از زنان ۳۵ ساله و بالاتر کاهش یافت.
خطرات ژنتیکی
برخی از خطرات ژنتیکی با افزایش سن زنان بیشتر در بارداری ظاهر می شوند. به عنوان مثال، سرعت تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون با افزایش سن مادر افزایش می یابد.
در حالی که میزان ابتلای جنین به سندرم داون در هفته ۱۰ بارداری این است. این میزان در ۲۵ سالگی ۱ در ۱۰۶۴، ۳۰ سالگی به ۱ در ۶۸۶ و در سن ۳۵ سالگی به ۱ در ۲۴۰ افزایش می یابد. در سن ۴۰ سالگی، میزان سندرم داون همچنان به ۱ در ۵۳ و به ۱ در ۱۹ جنین در ۴۵ سالگی کاهش می یابد.
ادامه تحقیقات
چرا مادران مسنتر در معرض خطر بالای تولد کودکانی با ناهنجاریهای مادرزادی هستند که با تعداد کروموزومهای غیرطبیعی مشخص میشوند.
محققان کالج پزشکی آلبرت انیشتین دریافتند که فرآیند ژنتیکی نوترکیب میتواند مسئول افزایش خطر بیماریهایی مانند سندرم داون باشد.
نوترکیبی فرآیندی است که در آن جفت کروموزوم ها قبل از جدا شدن، مواد ژنتیکی را مبادله می کنند. این تیم دریافت که در مادران مسنتر، روند نوترکیبی ممکن است کمتر تنظیم شود، که ممکن است منجر به تعداد کروموزومهای غیرطبیعی در سلولهای جنسی یا بازآراییهای کروموزومی بزرگ شود.
سقط جنین
خطر سقط جنین به تدریج با افزایش سن مادر افزایش می یابد. خطر سقط جنین برای زنان ۲۰ تا ۲۴ سال حدود ۸٫۹ درصد و برای افراد بالای ۴۵ سال به ۷۴٫۷ درصد افزایش می یابد. تصور میشود کاهش کیفیت تخمکهای زنان عامل افزایش نرخ سقط جنین است.
مرده زایی
احتمال مرده زایی در زنان مسن بیشتر از زنان جوان است. این احتمال در افرادی که اولین فرزند خود را به دنیا می آورند و حتی در مادرانی که برای اولین بار در سن ۳۵ سالگی یا بالاتر هستند، بیشتر است.
به زنان ۳۵ ساله و بالاتر اغلب توصیه می شود که با نزدیک شدن به موعد زایمان خود، به دلیل افزایش خطر مرده زایی با سن حاملگی، القا شوند. حدود ۱ در ۱۰۰۰منبع مورد اعتمادزنان زیر ۳۵ سال در هفته های ۳۹ و ۴۰ بارداری مرده به دنیا می آورند، در حالی که این میزان در ۱٫۴ در ۱۰۰۰ زن در سنین ۳۵ تا ۳۹ سال و ۲ مورد از هر ۱۰۰۰ زن در سنین ۴۰ سال و بالاتر است.
دلایل افزایش نرخ مرده زایی با افزایش سن مادر در حال حاضر نامشخص است.
سایر خطرات
پژوهش دیگر عوارض بارداری در بین زنان ۱۸ تا ۳۴ سال، ۳۵ تا ۴۰ سال و ۴۰ سال به بالا، افزایش اندکی را در اکثر عوارض مربوط به بارداری و زایمان با افزایش سن نشان داد.
محققان افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری ، جفت سرراهی، قرارگیری بریچ نوزاد، زایمان سزارین اورژانسی، خونریزی پس از زایمان، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و وزن بالا هنگام تولد را شناسایی کردند. خطر مرگ و میر مادران نیز با افزایش سن افزایش می یابد.
سن بالا مسئول وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس نیست
نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند اغلب مشکلات تنفسی، شناختی و عصبی بیشتری دارند، در حالی که نوزادان نارس بیشتر در معرض نقص قلبی، آسیب مغزی، اختلالات ریوی و تاخیر در رشد هستند.
نوشته بارداری بعد از ۳۵ سالگی چه خطراتی دارد؟ اولین بار در واحد خبری بنیاد فرهنگ سالمندی. پدیدار شد.