به گزارش بنیاد فرهنگ سالمندی: احمد دلبری، در نشست تبیین جایگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی درنظام سلامت با اشاره به سالخوردگی جمعیت در ایران بیان کرد: به پاس خدماتی که ۴۰ سال گذشته اتفاق افتاد امید به زندگی به ۷۶ سال رسیده که نسبت به اول انقلاب ۲۰ سال افزایش یافته است.
وی افزود: این افزایش عمر نیاز به تمهیدات خاصی دارد. درصد سالمندان جمعیت در ۴۰ سال گذشته دوبرابر شده است؛ در سال ۱۳۵۵ پنج و سه دهم درصدجمعیت ایران را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل میدادند اما الان این عدد به ۱۰ درصد رسیده است به عبارتی ۴۰ سال طول کشید که جمعیت سالمند دو برابر شود اما سرعت رشدجمعیت سالمند افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ما فقط ۲۰ سال برای فراهم کردن زیرساخت برای سالمندان وقت داریم زیرا در سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند میشود اما زیرساختهای آن فراهم نیست و ما در موضوع سالمندی، ابربحران خواهیم داشت.
دلبری گفت: ۶۰ درصد منابع بیمهای برای ۱۰ درصد جمعیت کشور که سالمند هستند صرف میشود و در آینده این منابع موردنیاز به شدت افزایش خواهد یافت و در تأمین منابع به مشکل خواهیم خورد. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته، بیشترین کارآفرینی در اروپا در حوزه سالمندی و مشاغل خانگی است. ۲۰ درصد سالمندان ما وابسته به مراقب هستند و به عبارت دیگر میتوان گفت در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل پنهان داریم اما دولتها به این مسئله توجهی نکردند.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بیان داشت: در سال۱۹۶۰ در انگلیس، متخصص طب سالمندی تربیت میشد اما در سال ۲۰۲۰ ما در ایران سه دوره این تخصص را تربیت کردیم و همکاران متخصص داخلی فشار آوردند و به دلیل تضاد منافع این تخصص از کشور حذف شد و الان به ۲۰۳۱ متخصص طب سالمندی در کشور نیاز داریم اما تعداد متخصصان این رشته کمتر از ۲۰ نفر است!