دیسک کمر در سالمندی
دیسک کمر در سالمندی کی از مشکلات شایع در بین سالمندان است. البته این بیماری مختص سالمندان نیست و حتی در سنین کودکی و جوانی هم می تواند اتفاق بیافتد.
آنچه در این صفحه می خوانید: دیسک کمر در سالمندی
دیسک کمر چیست؟ دیسک کمر در سالمندی
بین هر یک از 24 استخوان (مهره) ستون فقرات دیسک نخاعی وجود دارد. دیسک ها در ستون فقرات مانند ضربه گیر در کمر عمل می کنند و به شما امکان خم شدن و چرخاندن در کمر را می دهند. دیسک های غضروفی که به آن دیسک بین مهره ای نیز گفته می شود ، از مایع ژل مانند پر شده و باعث انعطاف پذیری ستون فقرات می شود. دیسک کمر در سالمندی
مهره ها و دیسک ها با هم نخاع را محاصره کرده و از آن محافظت می کنند. نخاع بسته عصبی است که مغز شما را به اعضای بدن متصل می کند . دیسک کمر در سالمندی
انواع مشکلات دیسک کمر
یکی از رایج ترین مشکلات دیسک ، پارگی دیسک است (افتادگی دیسک یا فتق نیز گفته می شود). این اتفاق زمانی می افتد که مواد ژل مانند داخل دیسک از آن خارج می شوند. دیسک کمر در سالمندی
انواع دیگر مشکلات دیسک کمر عبارتند از: دیسک کمر در سالمندی
علائم ناشی از بیماری دیسک کمر
علائم رایج درد دیسک شامل کمر درد و دردهای عصبی است.
کمردرد
محل و شدت کمر درد به اینکه کدام دیسک تحت تأثیر قرار گرفته و تغییرات جسمی ناشی از آن، بستگی خواهد داشت. همچنین ممکن است در گردن خود احساس درد کنید .
درد عصب
در صورت فشار زیاد دیسک آسیب دیده بر روی عصب ، درد عصبی می تواند رخ دهد. شایعترین درد عصبی ناشی از مشکلات دیسک ، سیاتیک است – جایی که دیسک آسیب دیده عصب سیاتیک را تحت فشار قرار می دهد. این عصب از بالای لگن و باسن به سمت پایین پاها حرکت می کند. درد می تواند ناگهانی و برق آسا بوده و تمام پا را درگیر کند. همچنین می تواند باعث بی حسی و گزگز پا نیز بشود.
چه عواملی باعث مشکلات دیسک کمر می شود؟
علت بوجود آمدن به نوع مشکل دیسک کمر، مانند افتادگی دیسک یا بیماری دژنراتیو دیسک بستگی دارد.
علل افتادگی دیسک
علت واقعی آن معمولاً مشخص نیست اما در افرادی با مشخصات زیر بیشتر اتفاق می افتد:
- میانسال
- مرد
- مقدار زیادی بار حمل کرده و یا فعالیت بدنی سنگین را انجام داده باشد
- نشستن به مدت طولانی
- چاقی نامتعارف
دلایل بیماری دژنراتیو دیسک
این شرایط با افزایش سن بیشتر دیده می شود. افرادی که صدمات نخاعی یا عفونت داشته اند نیز بیشتر در معرض بیماری دژنراتیو دیسک قرار دارند. دیسک کمر در سالمندی
چگونه مشکلات دیسک کمر تشخیص داده می شود؟
تشخیص معمولاً از طریق معاینه و گرفتن شرح حال بیمار انجام می شود. به ویژه بررسی حرکات ستون فقرات و پاها برای بررسی قدرت عضلات ، انعطاف پذیری و بازتاب آن ها میتواند پزشک را بسیار راهنمایی کند.
بسته به علائم شما ، ممکن است نیاز به تصویربرداری مانند تصویربرداری با اشعه ایکس ، سی تی اسکن یا ام آر آی نیز داشته باشید . این امر به منظور رد کردن علل احتمالی نادر ، از جمله سرطان نخاع ، رشد استخوان (خار) ، شکستگی یا باریک شدن کانال نخاع (تنگی کانال نخاعی) است.
در بیشتر موارد اغلب افراد مبتلا به کمر درد در طی یک ماه پس از درد اولیه احساس بهبودی خواهند داشت. با توجه به گرانی اسکن ها و یا برخورد مازاد به بدن ، حتما در این مواقع باید این کارها پس از مشورت با پزشک انجام شود.
مشکلات دیسک کمر چگونه درمان می شود؟
انتخاب نوع درمان بسته به علت و شدت علائم بیمار بستگی داشته و می تواند شامل موارد زیر باشد:
- مسکن های معمولی و بدون نسخه
- داروهای مسکن نسخه ای درزمانی که درد با داروهای بدون نسخه کنترل نمی شود
- شل کننده های عضلانی در صورت وجود اسپاسم عضله
- درمان های فیزیکی مانند ماساژ و فیزیوتراپی
- درمان های حرارتی ، مانند قرار دادن بسته گرم یا سرد بر روی ناحیه آسیب دیده
- استفاده از تکنیک های مراقبت از خود از جمله فعالیت داشتن روزانه خود. سعی کنید مرتباً حرکت کنید و کشش داشته باشید. سعی کنید زیاد در یک وضعیت نمانید ، مثلاً پشت کامپیوتر زیاد ننشینید.
- جراحی. که البته به ندرت استفاده می شود و به سن ، علائم و عدم موفقیت سایر روش های درمانی بستگی دارد.
بیشتر افراد مبتلا به کمر درد حاد در طی یک ماه با مراقبت هایی خاص به سرعت بهبود می یابند. اغلب و بدون مراقبت و درمان، ممکن است زمان بهبودی افزایش یابد. گاهی هم ممکن است این دردها در زمان های خاصی تکرار شوند.
برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات دیسک کمر (در سالمندی) ، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- بدن خود را در حالت صحیح نگه دارید
- از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید
- نشستن صحیح با وقفه های منظم برای حرکت را مد نظر قرار دهید
- به طور مرتب تمریناتی را برای تقویت عضلات اصلی معده و پشت خود انجام دهید
دیسک کمر در سالمندی