مدیتیشن در سالمندان
مدیتیشن در سالمندان
تا کنون مطالعات زیادی انجام شده است تا دانشمندان دریابند که آبا مدیتیشن برای تأثیرگذاری روی انواع بیماری های مختلف مانند فشار خون بالا، برخی از اختلالات روانشناختی و یا تسکین درد مفید است یا خیر. برخی تحقیقات نشان داده است که تمرین مراقبه تاحدود مناسبی میتواند فشار خون ، علائم سندرم روده تحریک پذیر ، اضطراب و افسردگی و بی خوابی را کاهش دهد. اما هنوز اثربخشی آن برای کاهش درد و یا به عنوان یک درمان برای ترک سیگار مشخص نشده است.
به طور کلی مدیتیشن برای افراد سالم ایمن تلقی می شود. افراد با محدودیت های جسمی و حرکتی ممکن است نتوانند در برخی از اعمال مراقبه ای شامل حرکات شرکت کنند. مدیتیشن در سالمندان
مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن یک تمرین ذهن آگاهی و بدن است که سابقه طولانی در استفاده از آن برای افزایش آرامش روانی و آرامش جسمی ، بهبود تعادل روانی ، مقابله با بیماری و تقویت سلامت عمومی دارد. تمرینات ذهن و بدن بر تعامل بین عملکرد مغز ، حافظه ، بدن و حرکت متمرکز است. مدیتیشن در سالمندان
تحقیقات نسبتا جدیدی در ایالات متحده آمریکا نشان داده که میزان رویکرد بزرگسالان آمریکایی در 12 ماه گذشته به مدیتیشن بین سال های 2012 و 2017 سه برابر شده است (از 4.1 درصد به 14.2 درصد). استفاده از مراقبه توسط کودکان آمریکایی (4 تا 17 سال) نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است (از 0.6 درصد در سال 2012 به 5.4 درصد در سال 2017). مدیتیشن در سالمندان
مراقبه انواع زیادی دارد ، اما اکثر آنها چهار عنصر مشترک دارند:
- یک مکان آرام با کمترین حواس پرتی مدیتیشن در سالمندان
- یک وضعیت خاص و راحت (نشستن ، دراز کشیدن ، پیاده روی یا سایر موقعیت ها) مدیتیشن در سالمندان
- تمرکز و توجه (کلمه یا مجموعه ای از کلمات خاص ، یک شی یا احساس نفس) انتخاب شده است مدیتیشن در سالمندان
- یک نگرش آزاد (اجازه دهید حواس پرتی به طور طبیعی و بدون قضاوت به سمت توجه برود). مدیتیشن در سالمندان
مدیتیشن در سالمندان
آنچه علم در مورد اثربخشی مراقبه می گوید
بسیاری از مطالعات مراقبه را برای شرایط مختلف مورد بررسی قرار داده اند ، و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است فشار خون و همچنین علائم سندرم روده تحریک پذیر و گُر گرفتگی در افرادی که به کولیت اولسراتیو مبتلا هستند را کاهش دهد. حتی این روش ممکن است علائم اضطراب و افسردگی را کاهش داده و به افراد مبتلا به بی خوابی کمک کند. مدیتیشن در سالمندان
مدیتیشن در سالمندان
نکاتی که باید برای مراقبه در حالات زیر به آنها دقت کرد: مدیتیشن در سالمندان
درد
- تحقیقات در مورد توانایی مدیتیشن در کاهش درد ، نتایج متفاوتی به همراه داشته است. با این حال ، در برخی مطالعات دانشمندان نشان می دهند که مراقبه در پاسخ به درد مناطق خاصی از مغز را فعال می کند.
- یک مطالعه کوچک در سال 2016 که بخشی از آن توسط مرکز ملی سلامت تکمیلی و سلامت یکپارچه (NCCIH) انجام شد ، نشان داد که مراقبه ذهن آگاهی به کنترل درد کمک می کند و از مواد مخدر موجود در مغز برای انجام این کار استفاده نمی کند. این نشان می دهد که ترکیب مراقبه با داروهای ضد درد و سایر درمانهایی که به فعالیت مواد افیونی مغز متکی هستند ممکن است به ویژه در کاهش درد مؤثر باشد.
- در یک مطالعه دیگر در سال 2016 ، بزرگسالان 20 تا 70 ساله که کمردرد مزمن داشتند ، یا آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی ، درمان شناختی رفتاری یا مراقبت معمول را دریافت کردند. محققان دریافتند که شرکت کنندگان در هر دو گروه در 26 و 52 هفته در مقایسه با افرادی که مراقبت معمول داشتند ، در محدودیت عملکردی و کمردرد بهبود بیشتری داشتند.
مدیتیشن در سالمندان
برای فشار خون بالا
- نتایج یک کارآزمایی در سال 2009 که شامل 298 دانشجوی دانشگاه است ، نشان می دهد که تمرین مراقبه متعالی ممکن است فشار خون افراد را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا کاهش دهد.
- این یافته ها همچنین حاکی از آن است که تمرین مراقبه می تواند به پریشانی روانی ، اضطراب ، افسردگی ، عصبانیت / خصومت و پرخاشگری کمک کند.
- بررسی ادبیات و بیانیه علمی انجمن قلب آمریکا نشان می دهد که شواهد از استفاده از مراقبه متعالی (TM) برای کاهش فشار خون پشتیبانی می کند. با این حال ، این بررسی نشان می دهد که مشخص نیست که TM از نظر کاهش فشار خون از سایر تکنیک های مراقبه برتری دارد ، زیرا مطالعات سر به سر وجود دارد.
مدیتیشن در سالمندان
برای سندرم روده تحریک پذیر
- کالج معده آمریکایی معده در گزارشی در سال 2014 اظهار داشت ، معدود مطالعاتی که به آموزش مراقبه ذهن آگاهی از سندرم روده تحریک پذیر (IBS) پرداخته است ، اثرات روشنی را نشان نداد. اما نویسندگان خاطرنشان كردند كه با توجه به تعداد محدود مطالعات ، آنها نمی توانند مطمئن باشند كه IBS كمك نمی كند.
- نتایج یک کارآزمایی با تأمین اعتبار NCCIH در سال 2011 که 75 زن ثبت نام کرده اند نشان می دهد که تمرین مراقبه ذهن آگاهی به مدت 8 هفته ، شدت علائم IBS را کاهش می دهد.
- یک بررسی در سال 2013 نتیجه گرفت که آموزش ذهن آگاهی باعث بهبود درد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به IBS اما افسردگی یا اضطراب آنها نشده است. مقدار پیشرفت اندک بود.
مدیتیشن در سالمندان
برای کولیت اولسراتیو
- در یک مطالعه مقدماتی در سال 2014 ، 55 بزرگسال مبتلا به کولیت اولسراتیو در بهبودی به دو گروه تقسیم شدند. به مدت 8 هفته ، یک گروه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) را یاد گرفته و تمرین کردند ، در حالی که گروه دیگر یک روش دارونما را تمرین می کردند. شش و دوازده ماه بعد ، در دوره بیماری ، علائم التهاب یا هر اندازه گیری روانشناختی به جز استرس درک شده در هنگام بروز شعله ور ، بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. محققان به این نتیجه رسیدند که MBSR ممکن است به افراد در بهبودی از بیماری متوسط تا متوسط شدید کمک کند – و ممکن است باعث کاهش میزان شعله ور شدن از استرس شود.
مدیتیشن در سالمندان
برای اضطراب ، افسردگی و بی خوابی
- بررسی ادبیات در سال 2014 بر روی 45 کارآزمایی در 3515 شرکت کننده نشان می دهد که برنامه های مراقبه ذهن آگاهی شواهد متوسطی در بهبود اضطراب و افسردگی نشان می دهد. اما محققان هیچ مدرکی پیدا نکردند که مراقبه رفتارهای مرتبط با سلامتی را تحت تأثیر استرس مانند سوء مصرف مواد و خواب تغییر دهد.
- در یک بررسی از 36 کارآزمایی در سال 2012 ، مشخص شد که 25 مورد از آنها نتایج بهتری را برای علائم اضطراب در گروههای مراقبه نسبت به گروههای کنترل گزارش کرده اند.
- در یک مطالعه کوچک و با بودجه NCCIH ، 54 بزرگسال مبتلا به بی خوابی مزمن کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) را یاد گرفتند ، نوعی MBSR که مخصوصاً برای مقابله با بی خوابی (درمان مبتنی بر ذهن آگاهی برای بی خوابی ، یا MBTI) یا یک خودآزمایی آموخته است. برنامه نظارت هر دو برنامه مبتنی بر مراقبه ، به خواب كمك می كنند ، با MBTI كاهش قابل توجهی بیشتر در شدت بی خوابی در مقایسه با MBSR فراهم می كند.
مدیتیشن در سالمندان
برای ترک سیگار
- نتایج 13 مطالعه مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی برای متوقف کردن استعمال دخانیات ، نتایج امیدوارکننده ای در رابطه با ولع مصرف ، ترک سیگار و پیشگیری از عود داشته است. با این حال ، این مطالعات محدودیت های بسیاری داشت.
- یافته های یک بررسی در سال 2013 نشان می دهد که درمان های مبتنی بر مراقبه ممکن است افراد را به ترک سیگار کمک کند. با این حال ، تعداد کمی از مطالعات موجود برای تعیین دقیق اینکه آیا مراقبه برای این کار مؤثر است ، کافی نیست.
- یک کارآزمایی در سال 2011 با مقایسه آموزش ذهن آگاهی با یک درمان ترک سیگار معمولی ، نشان داد افرادی که آموزش ذهن آگاهی داشتند ، میزان بیشتری از کاهش مصرف سیگار را بلافاصله پس از درمان و در پیگیری 17 هفته ای نشان دادند.
- نتایج یک مطالعه تصویربرداری از مغز در سال 2013 حاکی از آن است که توجه آگاهانه ، ولع مصرف سیگار را کاهش داده و همچنین باعث کاهش فعالیت در یک ناحیه مربوط به ولع مصرف مغز شده است.
- با این حال ، در دومین مطالعه تصویربرداری از مغز در سال 2013 ، محققان مشاهده کردند که یک دوره 2 هفته مراقبه (5 ساعت در کل) به طور قابل توجهی سیگار را کاهش می دهد ، در مقایسه با تمرین آرامش ، و باعث افزایش فعالیت در مناطق مغزی مرتبط با ولع مصرف می شود.
مدیتیشن در سالمندان
شرایط دیگر
- نتایج حاصل از یک مطالعه بودجه NCCIH در سال 2011 ، از 279 بزرگسال که در یک برنامه 8 هفتهه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) شرکت کردند ، نشان داد که تغییرات در معنویت با سلامت روانی بهتر و کیفیت زندگی همراه است.
- دستورالعملهای دانشکده پزشکان سینه آمریکایی که در سال 2013 منتشر شده است نشان می دهد که MBSR و مراقبه ممکن است در ضمن افزایش روحیه و عزت نفس در افراد مبتلا به سرطان ریه به کاهش استرس ، اضطراب ، درد و افسردگی کمک کند.
- رهنمودهای مربوط به عملکرد بالینی که در سال 2014 توسط انجمن انکولوژی یکپارچه (SIC) صادر شده است ، مراقبه را به عنوان مراقبت حمایتی برای کاهش استرس ، اضطراب ، افسردگی و خستگی در بیماران تحت درمان سرطان پستان توصیه می کند. کمیته امنیت ملی همچنین استفاده از آن را برای بهبود کیفیت زندگی در این افراد توصیه می کند.
- برنامه های مبتنی بر مدیتیشن ممکن است در کاهش علائم شایع یائسگی از جمله فراوانی و شدت گرگرفتگی ، اختلالات خواب و خلقی ، استرس و درد عضلات و مفاصل مفید باشد. با این حال ، تفاوت در طرح های مطالعه به این معنی است که هیچ نتیجه گیری محکم را نمی توان نتیجه گرفت.
- از آنجا كه فقط در مورد اثر مدیتیشن در مورد اختلال نقص توجه بیش فعالی (ADHD) فقط مطالعات اندکی انجام شده است ، شواهد كافی برای حمایت از استفاده از این بیماری وجود ندارد.
- یک بررسی تحقیقاتی در سال 2014 نشان داد که تمرینات ذهنی و بدن از جمله مراقبه باعث کاهش هویت شیمیایی التهاب شده و وعده کمک به تنظیم سیستم ایمنی بدن را نشان می دهد.
- نتایج یک مطالعه تحت حمایت NCCIH در سال 2013 که شامل 49 بزرگسال است ، نشان می دهد که 8 هفته آموزش ذهن آگاهی ممکن است التهاب ناشی از استرس را بهتر از یک برنامه درمانی که شامل فعالیت های بدنی ، آموزش در مورد رژیم غذایی و موسیقی درمانی است ، کاهش دهد.
مدیتیشن در سالمندان
مراقبه و مغز
برخی تحقیقات حاکی از آن است که مدیتیشن ممکن است از نظر جسمی مغز و بدن را تغییر دهد و به طور بالقوه می تواند به بهبود بسیاری از مشکلات سلامتی و ارتقاء رفتارهای سالم کمک کند.
مدیتیشن در سالمندان
درباره مدیتیشن و مغز بیشتر بخوانید:
- در یک تحقیق در سال 2012 ، محققان تصاویر مغزی را از 50 بزرگسال که مدیتیشن می کنند و 50 بزرگسالانی که مراقبه نمی کنند مقایسه کردند. نتایج حاکی از آن است که افرادی که سالها مدیتیشن می کردند ، لایه های بیشتری در لایه بیرونی مغز دارند. این فرایند (به نام gyrification) ممکن است توانایی مغز در پردازش اطلاعات را افزایش دهد.
- بررسی سه مطالعه در سال 2013 حاکی از آن است که مدیتیشن ممکن است باعث کند شدن ، متوقف شدن یا حتی تغییرات معکوس شود که به دلیل پیری طبیعی در مغز اتفاق می افتد.
- نتایج حاصل از یک مطالعه با تأمین مالی NCCIH در سال 2012 نشان می دهد که مراقبه می تواند بر فعالیت موجود در آمیگدال (بخشی از مغز درگیر در پردازش احساسات) تأثیر بگذارد ، و این که انواع مختلف مراقبه می تواند بر روی آمیگدال متفاوت باشد حتی وقتی فرد در حال مدیتیشن نیست ، تأثیر بگذارد.
- تحقیقات در مورد توانایی مدیتیشن در کاهش درد ، نتایج متفاوتی به همراه داشته است. با این حال ، در برخی مطالعات دانشمندان نشان می دهند که مراقبه در پاسخ به درد مناطق خاصی از مغز را فعال می کند.
مدیتیشن در سالمندان
آنچه علم درباره ایمنی و اثرات جانبی مراقبه می گوید
- به طور کلی مدیتیشن برای افراد سالم ایمن تلقی می شود.
- افراد دارای محدودیت های جسمی ممکن است نتوانند در برخی از اعمال مراقبه ای شامل حرکات شرکت کنند. افرادی که شرایط سلامتی جسمی دارند قبل از شروع یک تمرین مراقبتی باید با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی صحبت کنند و مربی مراقبه خود را از وضعیت خود آگاه کنند.
- گزارش های نادر وجود دارد که مدیتیشن می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن علائم در افراد با مشکلات روانی خاص مانند اضطراب و افسردگی شود. افراد دارای شرایط بهداشت روان موجود باید قبل از شروع یک تمرین مراقبتی با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنند و مربی مراقبه خود را از وضعیت خود آگاه سازند.
مدیتیشن در سالمندان
به نکات زیر توجه کافی داشته باشید:
- قبل از انجام مراقبه و مدیتیشن حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
- درباره مدارج علمی آموزش و تجربه مربی مدیتیشن مورد نظر خود تحقیق کافی داشته باشید.
- با مراقب پزشکی خود تمامی تمرین های قابل انجام در مدیتیشن را گزارش کنید. به آنها تصویری كامل از آنچه انجام می دهید برای مدیریت سلامتی خود ارائه دهید. این به اطمینان از مراقبت هماهنگ و ایمن کمک می کند.
بنیاد فرهنگ سالمندی
مدیتیشن در سالمندان