سمعک برای سالمندان
بحث : در بیشتر کشورها سمعک به عنوان یکی از تجهیزات پزشکی کلاسهبندی شدهاست و از این رو برابر با مقررات ویژه اینگونه تجهیزات مورد توجه قوانین نظارتی قرار دارد.سمعک دارای سه قسمت است: میکروفون، مدار پردازنده و بلندگو .
مقذمه : سالمندی دوران تغییر است و ناتوانی هایی رخ میدهد . از جمله این ناتوانی ها میتوان به مشکلات شنوایی اشاره کرد. قسمت بزرگی از این مشکلات قابل رفع با سمعک است. سَمعَک وسیلهای است که برای کمک به قدرت شنوایی طراحی شده است.
- میکروفون: کار میکروفون سمعک دریافت امواج صوتی و تبدیل آنها به سیگنالهای الکتریکی است.
- مدار پردازنده: در مدار پردازنده سمعک تمامی سیگنالهای الکتریکی دریافت شده از سوی میکروفون پردازش و سپس تقویت میشوند.
- بلندگو : بعد از پردازش و تقویت سیگنالهای الکتریکی، این سیگنالها به وسیلهٔ بلندگوی سمعک دوباره به امواج صوتی تبدیل و به گوش استفادهکننده ارائه میگردد.
سمعک برای سالمندان
توانبخشی کم شنوایی : در سالمندان چیزی جز استفاده و انتخاب صحیح سمعک نیست که می توانند کیفیت زندگی افراد سالمند را تحت شعاع قرار دهد سمعک های نمی توانند مشکل شنوایی افراد را برطرف کنند بلکه این دستگاه کوچک می تواند صداهای بسیار کم را به منظور بهتر شنیده شدن تقویت کند و به سالمندان کمک میکند که صداهایی را که تا به حال شنیده نمی شدند به راحتی شنیده شوند .
فواید سمعک :
- برقراری رابطه ی بهتر با اعضای خانواده
- احساس رضایت از خود داشتن سمعک برای سالمندان
- سلامت روانی بهتر
- سلامت جسمانی بیشتر سمعک برای سالمندان
- تمرکز بیشتر
- احساس استقلال و امنیت بیشتر
- احساس خستگی و آشفتگی کمتر
- مشارکت بیشتر در اجتماع
- بالا رفتن تعاملات اجتماعی و فردی سمعک برای سالمندان
- بهتر عمل کردن در کسب و کار شخصی
انواع سمعک : سمعک های آنالوگ – سمعک های هوشمند – سمعک هایی با قابلیت برنامه ریزی – سمعک های دیجیتال – سمعک های هوشمند وایرلس و یا بدون سیم – سمعک نامرئی – سمعک داخل کانال گوش – سمعک داخل گوشی – سمعک رسیور داخل کانال – سمعک پشت گوشی
نحوه انتخاب سمعک خوب: بهترین فرد برای ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک خوب متخصص شنواییشناس است که با علم بر این موضوع میتواند در انتخاب سمعک مناسب کمک کند.
سمعک برای سالمندان
دکترحمیدرضااشراقی
معاون سلامت بنیاد سالمندی