دیابت در سالمندی
ديابت قندی یا با لفظ عامیانه آن مرض قند که به اختصار آن را دیابت می نامیم بيماري است كه در آن مقدار ترشح انسولین کمتر از میزان لازم برای طبیعی نگهداشتن قند خون است. انسولین ماده ای است که بصورت طبیعی و معمولدر بخشی از غده لوزالمعده ساخته و به داخل جریان خون ریخته می شود. نقش انسولین در سوخت و ساز مواد نشاسته ای و قندهای ساده و در نتیجه تنظیم قند خون بسیار مهم است. بنا بر این تغییر نسبی آن در جریان دیابت، منجر به تغییر معکوس قند خون مي شود كه در صورت عدم کنترل وتنظیم آن در حد مناسب منجر به ضايعات جبران ناپذير در قسمتهاي مختلف بدن مي شود.
در این صفحه درخصوص دیابت در سالمندی موارد زیر را می خوانید :
دیابت یک بیماری جدی است و بسیاری از افراد مسن را درگیر می کند . افراد وقتی دچار بیماری دیابت میشوند که قند خون آنها زیاد باشد . خبر خوب این است که شما می توانید برای به تأخیر انداختن یا جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 ، که شایع ترین شکل این بیماری در بزرگسالان مسن است ، قدم بردارید . اگر دیابت دارید ، مراحلی وجود دارد که می توانید برای مدیریت شرایط و جلوگیری از مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت از آن پیروی کنید .
دیابت چیست ؟
بدن ما مقدار زیادی از مواد غذایی را که می خوریم به قندی بنام گلوکز تبدیل میکند که به ما انرژی می دهد . برای استفاده از گلوکز به عنوان انرژی ، بدن ما به انسولین نیاز دارد ، هورمونی که به ورود گلوکز به سلولهای ما کمک می کند . اگر مبتلا به دیابت هستید ، بدن ممکن است انسولین کافی ایجاد نکند و یا از انسولین به روش صحیح استفاده نکند . این می تواند باعث شود گلوکز بیش از حد در خون بماند ، که می تواند با گذشت زمان باعث مشکلات سلامتی شود . پزشک خانواده شما ممکن است شما را به پزشک متخصص در مراقبت از افراد مبتلا به دیابت ، موسوم به غدد درون ریز ارجاع دهد . اغلب ، پزشک خانواده شما برای مدیریت دیابت به طور مستقیم با شما همکاری خواهد کرد .
انواع دیابت
دو نوع اصلی از دیابت وجود دارد .
- در دیابت نوع 1 بدن انسولین تولید نمی کند . اگرچه افراد مسن می توانند به این نوع دیابت مبتلا شوند ، اما بیشتر در کودکان و جوانان شروع می شود ، که در این مرحله به دیابت مبتلا هستند .
- در دیابت نوع 2 بدن انسولین را به خوبی درست نمی کند و یا از آن استفاده نمی کند . این بیماری شایع ترین نوع دیابت است . این بیماری اغلب در افراد میانسال و بزرگسال رخ می دهد ، اما می تواند در کودکان نیز تأثیرگذار باشد . در صورت اضافه وزن ، غیرفعال بودن یا سابقه خانوادگی دیابت ، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است . زنانی که سابقه دیابت حاملگی دارند ( نوعی دیابت که در دوران بارداری ایجاد می شود ) نیز احتمال بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در زندگی بعد دارند .
دیابت در سالمندی
دیابت می تواند قسمتهای زیادی از بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد . مدیریت دیابت بسیار مهم است زیرا با گذشت زمان ، می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی جدی مانند بیماری قلبی ، سکته مغزی ، بیماری کلیوی ، مشکلات چشمی و آسیب عصبی شود که ممکن است منجر به قطع عضو شود . همچنین ، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان و آلزایمر باشند . دیابت در سالمندی
Prediabetes چیست ؟
میلیون ها آمریکایی قدیمی تر برنامه ” پیشگیری دیابت ” دارند . این بدان معنی است که سطح گلوکز آنها بالاتر از حد طبیعی است اما به اندازه کافی زیاد نیست که بتوان آنها را دیابت نامید . افراد مبتلا به پیش دیابت شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 و حمله قلبی یا سکته مغزی دارند . دیابت در سالمندی
اگر مبتلا به پیش دیابت هستید ، مواردی وجود دارد که می توانید برای پیشگیری یا تأخیر در ابتلا به دیابت نوع 2 انجام دهید . کاهش وزن ممکن است به شما کمک کند . خوردن سالم و فعال بودن از نظر جسمی می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند . با پزشک خود کار کنید تا طرحی را برای کمک به شما در انتخاب مواد غذایی سالم تر و ورزش منظم تنظیم کنید . از ترک سیگار کمک بگیرید ( در صورت استعمال سیگار) ، زیرا افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند . حتما بپرسید که چند بار باید سطح گلوکز خود را بررسی کنید . پزشک ممکن است در مورد مصرف دارو برای تأخیر یا جلوگیری از دیابت نوع 2 با شما صحبت کند .
علائم دیابت نوع 2
علائم دیابت نوع 2 ممکن است شامل احساس خستگی ، افزایش گرسنگی یا تشنگی ، کاهش وزن بدون تلاش ، ادرار کردن اغلب یا مشکل در تاری دید باشد . همچنین ممکن است از بریدگی ها و کبودی ها به عفونت های پوستی مبتلا شوید یا به آرامی بهبود یابد . برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است متوجه این بیماری نشوند زیرا علائم اغلب به آرامی بروز می کنند و بدون توجه از این علائم کوچک رد میشوند . بعضی اوقات افراد بزرگتر این علائم را ” پیر شدن ” تلقی می کنند ، اما این علائم می توانند نشانه ای از یک مشکل جدی باشند . در صورت بروز هر یک از این علائم با پزشک خود مشورت کنید .
آزمایشات مربوط به دیابت
پزشکان برای کمک به تشخیص دیابت از چندین آزمایش خون استفاده می کنند :
- آزمایش گلوکز پلاسما تصادفی – در هر زمان در طول روز داده می شود
- تست A1C – در هر زمان در طول روز داده می شود . میزان قند خون شما در 3 ماه گذشته را نشان می دهد
- آزمایش قند خون ناشتا – بعد از حداقل 8 ساعت بدون غذا رفتن
- تست تحمل گلوکز خوراکی – بعد از روزه گرفتن در طول شب و سپس دوباره 2 ساعت پس از نوشیدن نوشیدنی دارای قند ( این دارو به طور مرتب برای دیابت نوع 2 داده نمی شود ) .
پزشک ممکن است بخواهد شما را قبل از تشخیص دو بار برای دیابت آزمایش کنید .
مدیریت دیابت نوع 2
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند سطح قند خون خود را با رژیم و ورزش به تنهایی مدیریت کنند . دیگران ممکن است برای مدیریت سایر شرایط مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا به قرص های دیابت یا تزریق انسولین نیاز داشته باشند . با گذشت زمان ، فرد مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به تغییر در شیوه زندگی و دارو داشته باشد .دیابت در سالمندی
هنگامی که به شما گفته شد مبتلا به دیابت هستید ، یک تیم بهداشت و درمان با شما همکاری خواهند کرد تا یک برنامه مدیریت دیابت ایجاد کنید . برنامه شما بر اساس سبک زندگی ، ترجیحات ، اهداف بهداشتی و سایر شرایط بهداشتی شما خواهد بود .
به عنوان بخشی از برنامه ، پزشک شما ممکن است یک یا چند دارو تجویز کند . ممکن است سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی نیز درگیر شوند . به عنوان مثال ، یک مربی دیابت ممکن است به شما در درک دیابت کمک کند و از آنجا که باعث تغییر در شیوه زندگی برای مدیریت دیابت می شوید ، به شما کمک کند . یک متخصص تغذیه ممکن است در برنامه ریزی غذا کمک کند . یک مربی ورزش ممکن است به شما کمک کند از نظر جسمی فعال تر شوید .
دیابت در سالمندی
برنامه مدیریت دیابت شما روشهای زیر را شامل می شود :
- سطح گلوکز خود را پیگیری کنید . سطح بسیار بالای گلوکز ( به نام هایپرگلیسمی ) یا سطح بسیار پایین گلوکز ( به نام هیپوگلیسمی ) می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد . برنامه شما نشان می دهد که چند بار باید قند خون خود را بررسی کنید و چند بار آزمایش A1C را انجام دهید . اگر بدون داشتن انسولین دیابت خود را مدیریت می کنید ، ممکن است لازم نباشد که اغلب اوقات قند خود را بررسی کنید .
- غذاهای سالم انتخاب کنید . غذایی که می خورید بر میزان گلوکز تأثیر می گذارد ، بنابراین مهم است که یاد بگیرید چه غذایی برای شما بهتر است ، چه مقدار و چه زمانی . اگر اضافه وزن دارید ، با تیم مراقبت های بهداشتی خود کار کنید تا طرحی برای کاهش وزن تهیه کنید .
- فعال باشید . پیاده روی و سایر اشکال ورزش روزانه می تواند به بهبود سطح گلوکز در افراد مسن مبتلا به دیابت کمک کند . هدفی را تعیین کنید که بیشتر روزهای هفته فعال تر باشد و برنامه ای برای فعالیت جسمی ایجاد کنید که متناسب با زندگی شما باشد و بتوانید از آن پیروی کنید .
دیابت در سالمندی
- داروهای خود را مصرف کنید . شما باید مطابق تجویز داروها را استفاده كنید . در صورت بروز عوارض جانبی یا درصورتی که در تهیه داروهای خود دچار مشکل میشوید با پزشک خود مشورت کنید . همچنین ، به پزشک خود اطلاع دهید که آیا در مصرف داروی خود یا پیگیری برنامه زمان مصرف دارو مشکل دارید .
در اینجا چند روش برای سالم ماندن در دیابت آورده شده است :دیابت در سالمندی
- فشار خون خود را مدیریت کنید . فشار خون خود را اغلب بررسی کنید .دیابت در سالمندی
- کلسترول خود را مدیریت کنید . حداقل یک بار در سال ، یک آزمایش خون انجام دهید تا سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون خود را بررسی کنید . مقادیر زیاد ممکن است خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش دهد .
- سیگار نکشید . سیگار کشیدن خطر بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی را در شما ایجاد می کند . دیابت در سالمندی
- آزمایشات چشمی سالانه داشته باشید . یافتن و درمان زود هنگام مشکلات چشم ممکن است چشمان شما را سالم نگه دارد . دیابت در سالمندی
- کلیه های خود را سالانه بررسی کنید . دیابت می تواند بر کلیه های شما اثر بگذارد . آزمایش ادرار و خون نشان می دهد که آیا کلیه های شما خوب نیست . دیابت در سالمندی
- هر سال کنترل های پزشکی مربوط به آنفولانزا را انجام دهید و واکسن پنومونی دریافت کنید . ضربان سالانه آنفولانزا به شما در حفظ سلامتی کمک می کند . اگر بالای 65 سال دارید ، حتماً واکسن پنومونی را تجربه کرده اید . اگر هنگام واکسن ذات الریه پناهندگی کمتر از 65 سال سن داشتید ، ممکن است به یک مورد دیگر نیاز داشته باشید . از پزشک خود سؤال کنید .
دیابت در سالمندی
- مراقب دندان و لثه خود باشید . روزانه دندانهای خود را مسواک و نخ دندان بزنید . به دندانها و لثه های خود در سال دو بار توسط دندانپزشک معاینه کنید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید .دیابت در سالمندی
- از پوست خود محافظت کنید . پوست خود را تمیز نگه دارید و از نرم کننده های پوست برای خشکی استفاده کنید . برای جلوگیری از عفونت از بریدگی و کبودی جزئی مراقبت کنید .دیابت در سالمندی
- به پاهای خود نگاه کنید . هر روز به پاهای خود نگاه کنید ودر صورت بروز هرگونه لک قرمز غیرعادی به پزشک مراجعه کنید . اگر نتوانید ، از شخص دیگری بخواهید که پای شما را بررسی کند . اگر زخم ، تاول دارید ، شکاف در پوست ، عفونت یا ایجاد کالوس وجود دارد ، به پزشک پا مراجعه کنید که به آن یک podiatrist گفته می شود .دیابت در سالمندی
- با غربالگری سرطان همراه باشید . از پزشک خود بخواهید که بر اساس سن ، جنسیت و سایر عوامل خطر ، کدام غربالگری را انجام دهند .دیابت در سالمندی
- در مورد نگرانی های خود با پزشک خود صحبت کنید . اگر فکر می کنید در برنامه مدیریت خود به کمک نیاز دارید ، افسرده هستید ، نگران مشکلات حافظه خود هستید یا نگرانی دیگری دارید ، با پزشک خود صحبت کنید . ممکن است راه هایی برای کمک به شما وجود داشته باشد .
دیابت در سالمندی
حداقل سالی یک بار ، تیم بهداشت و درمان شما ارزیابی می کند که شما چگونه می توانید دیابت خود را مدیریت کنید . ممکن است برنامه مدیریت شما به تغییرات نیاز داشته باشد یا ممکن است شما نیاز به اطلاعات و پشتیبانی بیشتری داشته باشید . تغییر در سلامت ، مانند تشخیص جدید یا عارضه یا تغییر در مراقبت ، مانند رفتن به خانه از بیمارستان ، ممکن است منجر به تغییراتی در برنامه مدیریت دیابت شما شود .
در هزینه های دیابت کمک کنید
بیمه سلامت ممکن است مبلغی را برای کمک به شما در یادگیری نحوه مراقبت از دیابت به شما کمک کند . همچنین ممکن است به پرداخت تست های دیابت ، تجهیزات ، ضربات آنفلوانزا و ذات الریه ، کفش مخصوص ، معاینه پا ، آزمایش چشم و برنامه ریزی غذا کمک کند . برای اطلاعات بیشتر در مورد آنچه بیمه سلامت پوشش می دهد .
دیابت در سالمندی