سلامت روان سالمندی یا روانشناسی سالمند
مشکلات بهداشت روانی ( سلامت روان سالمندی یا روانشناسی سالمند) توسط متخصصین مراقبت های بهداشتی و خود افراد مسن کمتر شناخته می شود. همچنین شرم ناشی از این شرایط باعث می شود افراد تمایلی به کمک نداشته باشند.
حقایق کلیدی
- در سطح جهان ، جمعیت به سرعت پیر می شوند. بین سالهای 2015 و 2050 ، نسبت جمعیت 60 ساله دنیا تقریباً دو برابر خواهد شد ، از 12٪ به 22٪. سلامت روان سالمندی
- سلامت روان و بهزیستی در سنین بالاتر مانند هر زمان دیگری از زندگی مهم است. سلامت روان سالمندی
- اختلالات روانی و عصبی در میان افراد مسن 6/6 درصد از کل معلولیت را برای این گروه سنی در بر میگیرد. سلامت روان سالمندی
- تقریباً 15٪ بزرگسالان 60 ساله و بالاتر از اختلال روانی رنج می برند. سلامت روان سالمندی
مشکل سلامت روان سالمندی
جمعیت جهان به سرعت پیر می شوند. بین سالهای 2015 و 2050 ، نسبت افراد مسن جهان تقریباً دو برابر شده است و از حدود 12٪ به 22٪ رسیده است. انتظار می رود جمعیت بالای 60 سال در جهان از 900 میلیون نفر به 2 میلیارد نفر برسد. افراد مسن با چالش های ویژه بهداشت جسمی و روانی روبرو هستند که باید شناخته شوند.
بیش از 20٪ بزرگسالان 60 ساله و بالاتر از اختلال روانی یا عصبی رنج می برند (به استثنای اختلالات سردرد) و 6.6٪ از کل معلولیت (سالهای تنظیم شده برای معلولیت – DALY) در افراد بالای 60 سال به اختلالات روانی و عصبی نسبت داده می شود. این اختلالات در افراد مسن 17.4٪ از سالهای معلول (YLDs) را تشکیل می دهد.
شایع ترین اختلالات روانی و عصبی در این گروه سنی ، زوال عقل و افسردگی است که به ترتیب تقریباً 5٪ و 7٪ جمعیت مسن جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. اختلالات اضطرابی 3.8٪ از افراد مسن را درگیر می کند ، مشکلات مصرف مواد تقریباً 1٪ را تحت تأثیر قرار می دهد و حدود یک چهارم مرگ و میر ناشی از خودآزاری در میان افراد 60 ساله یا بالاتر است. مشکلات سو مصرف مواد در افراد مسن اغلب نادیده گرفته می شود یا به درستی تشخیص داده نمی شود.
مشکلات بهداشت روانی توسط متخصصین مراقبت های بهداشتی و خود افراد مسن کمتر شناخته می شود ، و شرم ناشی از این شرایط باعث می شود افراد تمایلی به کمک از خود نشان ندهند.
سلامت روان سالمندی روانشناسی سالمند
عوامل خطر برای مشکلات بهداشت روانی در افراد سالمند
در هر مرحله از زندگی ممکن است عوامل خطرساز متعددی برای مشکلات بهداشت روان وجود داشته باشد. افراد سالمند ممکن است عوامل استرس زای زندگی مشترک را تجربه کرده باشند. همچنین عوامل استرس زا که در دوره های واپسین زندگی بیشتر به چشم می آیند ، مانند از دست دادن قابل توجه ظرفیت و کاهش توانایی عملکرد.
به عنوان مثال ، افراد مسن ممکن است کاهش تحرک ، درد مزمن ، ضعف و یا سایر مشکلات سلامتی را تجربه کنند ، که آنها به نوعی مراقبت طولانی مدت نیاز دارند. علاوه بر این ، افراد مسن بیشتر احتمال دارد با بازنشستگی حوادثی مانند سوگواری یا افت وضعیت اقتصادی – اجتماعی را تجربه کنند. همه این عوامل استرس زا می توانند منجر به انزوا ، تنهایی یا پریشانی روانی در افراد مسن شوند.
سلامت روان بر سلامت جسمی و بالعکس تأثیر دارد. به عنوان مثال ، افراد مسن مبتلا به بیماری های جسمی مانند بیماری های قلبی دارای میزان افسردگی بالاتر از افراد سالم هستند. علاوه بر این ، افسردگی درمان نشده در یک فرد مسن مبتلا به بیماری قلبی می تواند بر نتیجه آن تأثیر منفی بگذارد.
کهنسالان نیز در معرض معضل آزار سالمندی قرار دارند – از جمله سو استفاده فیزیکی ، کلامی ، روانی ، مالی و جنسی. رها کردن بی توجهی؛ و از دست دادن جدی عزت و احترام. شواهد فعلی حاکی از آن است که از هر 6 سالمند 1 نفر سو استفاده از سالمندان را تجربه می کند. سو استفاده از سالخوردگان می تواند نه تنها به صدمات جسمی ، بلکه به عواقب جدی ، گاهی طولانی مدت روانی از جمله افسردگی و اضطراب منجر شود.
زوال عقل و افسردگی در افراد مسن به عنوان موضوعات بهداشت عمومی
زوال عقل
زوال عقل یک سندرم است ، معمولاً از نوع مزمن یا پیشرونده است که در آن ، حافظه ، تفکر ، رفتار و توانایی انجام فعالیت های روزمره رو به زوال است. این بیماری عمدتا افراد مسن را درگیر می کند ، اگرچه این یک قسمت طبیعی از پیری نیست.
تخمین زده می شود که 50 میلیون نفر در سراسر جهان با زوال عقل زندگی می کنند و تقریباً 60 درصد آنها در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند. پیش بینی می شود تعداد کل مبتلایان به زوال عقل در سال 2030 به 82 میلیون نفر و در سال 2050 به 152 میلیون نفر افزایش یابد.
از نظر هزینه های مستقیم مراقبت های پزشکی ، اجتماعی و غیررسمی مرتبط با زوال عقل ، مسائل اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی وجود دارد. علاوه بر این ، فشارهای جسمی ، عاطفی و اقتصادی می تواند استرس زیادی را برای خانواده ها و مراقبان ایجاد کند. هم برای افراد مبتلا به زوال عقل و هم مراقبان آنها از سیستم های بهداشتی ، اجتماعی ، مالی و حقوقی پشتیبانی لازم است.
سلامت روان سالمندی روانشناسی سالمند
افسردگی
افسردگی می تواند رنج بزرگی به همراه داشته باشد و منجر به اختلال در عملکرد در زندگی روزمره شود. افسردگی تک قطبی در 7 درصد از افراد مسن عمومی رخ می دهد و 5.7 درصد از YLD ها را در میان افراد بالای 60 سال تشکیل می دهد. در شرایط مراقبت های اولیه افسردگی هم به خوبی تشخیص داده نمی شود و هم تحت درمان قرار نمی گیرد. علائم اغلب نادیده گرفته می شوند و درمان نمی شوند ، زیرا با سایر مشکلات بزرگسالان بزرگتر هم زمان بروز می کنند.
افرا%D