6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
مهم نیست که زندگی سالمندان به آنها چه گذشنته و چه مشکلاتی در آن دارند. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی را در این مقاله با هم خواهیم آموخت برای اینکه بدانیم چگونه از قدرت حواس خود برای از بین بردن استرس و حفظ آرامش و تمرکز خود استفاده کنیم.
البته نکات گفته شده در این مقاله شما را از مراجعه به پزشک بی نیاز نمی کند. پیشنهاد ما برای هرچه بهتر برگزار شدن این موارد این است که آنها را با پزشک مطرح نمایید.
سریعترین راه برای از بین بردن استرس چیست؟
تکنیک های بی شماری برای کنترل استرس وجود دارد. یوگا ، مراقبه ذهن آگاهی و ورزش تنها چند نمونه از فعالیت های تسکین دهنده استرس است که معجزه آسا هستند. اما یعنوان مثال در گرماگرم لحظه ای خاص، در طول یک مصاحبه شغلی تحت فشار، یا اختلاف نظر با همسر، شما نمی توانید فقط خود را برای مراقبه یا پیاده روی طولانی مهیا کنید. در این شرایط ، شما به چیزی فوری و در دسترس تر نیاز دارید.
یکی از سریع ترین و مطمئن ترین راه ها برای از بین بردن استرس به خصوص در افراد مسن این است که یک یا چند حس خود را درگیر کنید – بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی و لامسه یا حتی از طریق حرکت. از آنجا که افراد متفاوت هستند ، شما باید آزمایش کنید تا دریابید کدام روش برای شما بهتر بوده و بازدهی بیشتری دارد. وقتی بدانید چگونه می توان سریع استرس را کاهش داد می توانید آرام ، سازنده و متمرکزتر از قبل باشید.
تعامل اجتماعی تکامل یافته ترین و مطمئن ترین استراتژی بدن شما برای تنظیم سیستم عصبی است. گفتگوی رو در رو با شنونده ای آرام و دلسوز می تواند به شما کمک کند تا به سرعت آرام شوید و تنش را از بین ببرید. اگرچه در وسط یک موقعیت استرس زا نمی توانید همیشه منتظر یک فرد برای حمایت باشید اما ساختن و حفظ شبکه ای از روابط نزدیک برای سلامت روان شما حیاتی است. با تولید و نگهداری این شبکه شما تقریبا خود را در برابر فشارهای اینجنینی بیمه کرده اید.
نکته 1: سعی کنید زمان استرس را تشخیص دهید
ممکن است بدیهی به نظر برسد که شما می توانید زمان استرس خود را تشخیص دهید، اما بسیاری از ما آنقدر در زمان استرس در یک حالت گیج کننده و مبهوت می گذرانیم که فراموش می کنیم در چه موقعیتی هستیم. اگر از قبل این آمادگی را در خود ایجاد کرده باشید در زمان فشارهای عصبی با گوش دادن به صدا و حالات بدن می توانید مچ آن را بگیرید.
همانگونه هنگامی که خسته هستید ، چشمان شما احساس سنگینی می کند و ممکن است سر خود را روی دست خود قرار دهید، یا وقتی که خوشحال باشید به سادگی می خندید، وقتی هم که استرس دارید ، بدن شما نیز به شما این امکان را می دهد تا آن را درک کنید. عادت کنید که به سرنخ های بدن خود توجه کنید.
عضلات و درون خود را کنترل کنید.
عضلات شما تنش دارند یا درد؟ معده شما نفخ دارد، سفت شده یا درد می کند؟ آیا دستان گرفت یا فک شما قفل می شود؟
به نفس کشیدن خود دقت کنید.
آیا تنفس شما کم نصفه نیمه است؟ یک دست را روی شکم و دست دیگر را روی سینه قرار دهید. آیا حرکت بالا و پایین دست ها با هر نفس شما مانند همیشه است یا تند تر و کندتر عمل می کند. به زمان های نفس کشیدن خود توجه داشته باشید.
6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
نکته 2: عکس العمل بدن خود با استرس را بررسی کنید
از منظر عکس العمل های داخلی بدن، پاسخ همه ما به استرس یکسان است. مثلا:
- فشار خون بالا می رود 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- قلب سریعتر پمپ می کند 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- عضلات منقبض می شوند 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- اچزای بدن به سختی کار می کند
- سیستم ایمنی بدن انرژی را تخلیه و یا شارژ می کند.
اما از نظر خارجی ، مردم به روش های مختلف به استرس پاسخ می دهند.
بهترین روش برای تسکین سریع استرس اغلب به پاسخ استرس خاص شما مربوط می شود. شما در کدامیک از دسته های زیر قرار دارید:
پاسخ شدید بدنی و احساسی را می پسندید؟
اگر تمایل دارید عصبانی شوید ، برانگیخته شوید ، بیش از حد احساساتی شوید یا تحت فشار روانی قرار بگیرید ، به بهترین وجه به فعالیت های تسکین دهنده استرس که شما را آرام می کنند ، پاسخ خواهید داد.
پاسخ بدون هیجان برای شما بهتر است؟
اگر تمایل به افسردگی ، عقب نشینی یا فاصله گرفتن از استرس دارید ، به بهترین وجه به فعالیت های تسکین دهنده استرس که محرک و انرژی دهنده هستند ، پاسخ خواهید داد.
بی حرکتی یا استراحت و سکون را دوست دارید؟
آیا در شرایط استرس بدن شما سرد می شود؟ پاسخ استرس بیحرکتی اغلب با سابقه تروما همراه است . وقتی با موقعیت های استرس زا روبرو می شوید ، کاملاً آچمز شده (گیر کرده) و قادر به هیچ اقدامی نیستید. چالش شما این است که با راه اندازی مجدد سیستم عصبی و فعال سازی مجدد پاسخ استرس طبیعی “جنگ یا گریز” از حالت “یخ زده” خود خلاص شوید.
حرکات بدنی که هر دو دست و پایتان را درگیر کند مانند راه رفتن ، شنا ، دویدن ، رقص ، کوهنوردی یا تای چی می تواند بسیار مفید باشد. هنگام حرکت ، به جای فکر به موضوع استرس زا، بر روی بدن و احساساتی که در اندام خود احساس می کنید تمرکز کنید. این عنصر ذهن آگاهی می تواند به سیستم عصبی شما شروع مجدد داده و حرکت کند.
کین سریع استرس در سالمندی
نکته 3: حواس خود را متوجه کارهای آرامش دهنده کنید
برای استفاده از حواس خود برای تسکین سریع استرس ، ابتدا باید تجربیات حسی را که برای شما مناسب هستند ، شناسایی کنید. با آزمایش می توان به این نتایج رسید البته بهتر است در زمانی غیر از استرس این تجربه ها را کسب کنید
اما اگر هم قبلا انجام نداده اید با کمی دقت بیشتر می توانید به آرامش برسید. همانطور که از حواس مختلف استفاده می کنید ، توجه داشته باشید که میزان استرس شما با چه سرعتی کاهش می یابد. سعی کنید دقت زیادی به خرج دهید.
نوع خاصی از صدا یا نوع حرکتی که بیشتر روی شما تأثیر می گذارد چیست؟ به عنوان مثال ، اگر عاشق موسیقی هستید ، شاید یک موسیقی نوستالژی و قدیمی از یک خواننده خاص بلافاصله شما را به آرامش برساند.
سعی کنید در حالات و مکان های مختلف این تجربه را داشته باشید تا همیشه ابزاری برای از بین بردن استرس در اختیارتان باشد.
نمونه های ذکر شده در زیر به عنوان یک نقطه پرش در نظر گرفته شده اند. بگذارید تخیل شما آزاد شود و نمونه های دیگری را هم امتحان کنید. وقتی تکنیک حسی مناسب را پیدا کنید ، خودتان متوجه آرامش ان خواهید شد:
دیدن
-
به عکس های خاطره انگیز یا یادگاری مورد علاقه خود نگاه کنید.
-
برای روح بخشیدن به فضای کار خود از یک گیاه یا گل استفاده کنید.
-
از زیبایی طبیعت لذت ببرید: یک باغ ، ساحل ، پارک یا حیاط پشتی خانه.
-
خود را با رنگ هایی احاطه کنید که روحیه شما را بالا می برد.
-
چشمان خود را ببندید و از محلی که احساس آرامش و جوان سازی می کند ، تصویر کنید (مراقبه) .
بویایی
- یک شمع معطر روشن کنید یا مقداری مشک بسوزانید.
- اسانس یا عطرهای مختلف را آزمایش کنید.
- گلی را بو کنید.
- در هوای آزاد و پراکسیژن و تمیز نفس عمیق بکشید.
- به لباس خود ادکلن یا عطر مناسب بزنید.
لامسه
- اگر سردتان است پتوی گرمی به دور خود بپیچید.
- جنانچه گر گرفته اید یا گرمتان است لباس آزاد و مناسب بپوشید.
- حیوان خانگی خود را در آغوش بگیرید.
- یک چیز آرامبخش (عروسک، گوی های صدادار، یادگاری مورد علاقه) را در دست بگیرید.
- دست یا گردن و بدن خود را ماساژ بدهید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- لباسی نرمی بپوشید که پوست شما لطفات آن را احساس کند.
- با آب مناسب دست و روی خود را بشویید.
- پاها را در درون آب با دمای مناسب قرار دهید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
چشیدن
لذت بردن از یک جویدنی یا خوراکی مورد علاقه و البته سبک به آرامی می تواند بسیار آرامش بخش باشد ، اما غذا خوردن بدون ذهن آگاهی فقط به استرس و دردتان اضافه می کند. این کاملا به شما و بدن شما وابسته است.
- یک تکه آدامس بدون قند بجوید.
- به یک قطعه کوچک شکلات تلخ میل کنید.
- یک فنجان قهوه یا چای دم کرده یا یک نوشیدنی خنک و سرد بخورید.
- یک قطعه میوه کاملاً رسیده بخورید.
- از یک میان وعده سالم و ترد (کرفس ، هویج یا مخلوط دنباله دار) لذت ببرید.
- یک سیب می تواند آرامش بینظیری بدهد.
فعالیت بدنی
اگر تمایل دارید به حرکت در زمان استرس دارید ، فعالیت های تسکین دهنده ورزشی سبک می تواند بسیار مفید باشد.
- در جای خود بدوید یا بالا و پایین بپرید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- جایی برای رقص پیدا کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- سر و گردن خود را به آرامی بچرخانید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- به یک پیاده روی کوتاه بروید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- یک توپ لاستیکی یا ماهوتی را فشار دهید.
- چنانچه مشکل بدنی ندارید از ورزش طناب استفاده کنید.
شنوایی
- آهنگ مورد علاقه خود را بخوانید یا پخش کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- به موسیقی آرامش بخش یا نشاط آور گوش دهید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- با موسیقی بیکلامی مانند موسیقی در طبیعت هماهنگ شوید – با موجهای درهم کوبنده ، صدای پیچش باد در بین درختان، صدای آواز پرندگان را در خود حس کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- یک فواره کوچک بخرید تا بتوانید از صدای آرامبخش آب روان در خانه یا محل کار خود لذت ببرید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- زنگوله هایی را در نزدیکی یک پنجره باز آویزان کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
شناخت تن صدا و اندازه حد استرسی آن
ممکن است عجیب به نظر برسد ، اما تونینگ صوتی یک روش خاص است که هورمون های استرس آدرنالین و کورتیزول را کاهش می دهد. سعی کنید سری به مکانی آرام بزنید تا چند دقیقه قبل از جلسه با بررسی صدای رئیس میزان لحن او را بفهمید که حد احساسی و هیجانی او چقدر است. خواهید دید که چقدر احساس آرامش و تمرکز بیشتری بدست می آورید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
نکته 4: الهام حسی پیدا کنید
همیشه به مناظر اطراف توجه داشته باشید و آنهایی که مفیدتر هستند را به خاطر بسپارید.
خاطرات
به آنچه در دوران کودکی برای آرام شدن انجام داده اید ، فکر کنید. اگر پتو یا اسباب بازی خاصی از قبل دارید ، ممکن است لمس آن به شما کمک کند. سعی کنید قبل از قرار ملاقات های استرس زا یک دستمال یا شال بافتنی به دور گردن خود ببندید یا یک تکه جیر نرم را در جیب خود نگه دارید.
دیگران را تماشا کنید
مشاهده چگونگی کنار آمدن دیگران با استرس می تواند بینشی ارزشمند به شما بدهد. بازیکنان بیس بال اغلب قبل از رفتن به زمین، آدامس می جوند. خوانندگان اغلب قبل از اجرا ، با جمعیتی خاص به چت و گفتگو می پردازند. از افرادی که می دانید چگونه تحت فشار به راحتی بخود می آیند در این مورد سوال کنید.
والدین
به آنچه پدر و مادرتان برای آرامش به شما می گفته اند فکر کنید. آیا مادر شما بعد از یک پیاده روی طولانی احساس آرامش بیشتری می کرد یا می کند؟ آیا پدرتان بعد از یک روز سخت در حیاط یا باغچه خود را مشغول می کرد؟
قدرت تخیل
تصاویری خاص را به خاطر بسپارید. تخیل صورت کودک شما همان اثرات آرامبخش یا انرژی بخشی به مغز شما را خواهد داشت که دیدن عکس او.
کمی از فناوری دوری کنید
بجای دیدن تلویزیون ، کامپیوتر و یا تلفن همراه به محیط یا عوامل خارجی توجه کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- سعی کنید در هنگام رفت و آمد به جای رادیو و برنامه های گفتگو محور، به موسیقی های آرامش بخشی گوش دهید. یا 10 دقیقه در سکوت سواری را امتحان کنید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- در یک صف طولانی در فروشگاه مواد غذایی گیر کرده اید؟ به جای صحبت کردن با تلفن خود ، لحظه ای را به تماشای مردم اختصاص دهید. به آنچه می شنوید و می بینید توجه کنید.
- به جای چک کردن ایمیل در حالی که منتظر جلسه هستید ، چند نفس عمیق بکشید ، از پنجره بیرون نگاه کنید یا چای بنوشید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
- در حالی که منتظر قرار ملاقات هستید ، در برابر تمایل به ارسال پیام کوتاه مقاومت کنید و در عوض خود را ماساژ دهید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
نکته 5: کاهش سریع استرس را به یک عادت تبدیل کنید
آسان نیست که بخاطر بسپارید از حواس خود در وسط یک بحران برای کاهش استرس استفاده کنید. در ابتدا ، حتما به شما فشار خواهد آمد اما به مرور و با عادت ، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. با گذشت زمان ، فراخوانی حواس به ماهیت دوم تبدیل می شود. به زمانی که در حال یادگیری رانندگی یا بازی گلف بودید فکر کنید. شما بدون تمرین در یک درس مهارت کسب نمی کنید. موارد زیر می تواند در اینکار موثر باشد:
از کم شروع کنید
تمرین ها را با مواردی شروع کنید که استرس کمتری به شما وارد می کنند و اندازه آن قابل پیش بینی است.و به مرور تمرین را سخت تر کنید.
شناسایی و هدف گذاری کنید
فقط به یک عامل استرس زا در سطح پایین فکر کنید که می دانید چندین بار در هفته رخ می دهد ، مانند رفت و آمد به محل کار با کلی ترافیک و خردی اعصاب. بعد از رفع این مشکل عامل استرس زای بعدی را هدف بگیرید. پس از چند هفته نتیجه شگفت آور خواهد بود.
ورودی حسی تست درایو
برای رفت و آمد به محل کار، یک روز دستمال معطر با خود همراه کنید ، روز دیگر موسیقی را امتحان کنید و روز بعد کمی ورزش صبحگاهی قبل از شروع کار. به آزمایش ادامه دهید تا یک نکته مشخص پیدا کنید.
از روند کار لذت ببرید
اگر کاری جواب نداد ، روی آن اجبار نداشته باشید. آزمایش کنید تا پیدا کنید که چه چیزی برای شما بهتر است. باید کار و روشی لذت بخش و به طرز محسوسی آرامبخش را پیدا کنید.
صحبت کردن
صحبت با دوستان امین یا اعضای خانواده در مورد راهکارهای تسکین استرس که به شما کمک می کند صحبت کنید. مطمئناً مکالمه جالبی خواهد شد. همه با موضوع استرس ارتباط برقرار می کنند.
6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
نکته 6: تمرین را در هر جایی می شود انجام داد
بهترین قسمت در استراتژی های مبتنی بر حس ، آگاهی از کنترل شما است. مهم نیست کجا هستید یا چه کاری انجام می دهید ، تسکین سریع استرس در دسترس شما است.
تسکین سریع استرس در خانه
سرگرم کننده
قبل از کارهای استرس زا کمی موسیقی مناسب گوش کنید. اینکار از استرس شما خواهد کاست. شمع روشن کنید. سوسو زدن و رایحه حواس شما را تحریک می کند. لباسی بپوشید که باعث آرامش و اعتماد به نفس شما شود.
آشپزخانه
آشپزخانه یکی از محل هایی است که باعث کاهش استرس می شود. بوی مواد خوراکی روحیه بخش است. از لمس بافت ظریف پوسته تخم مرغ لذت ببرید. یک پیاز یا هر ماده دیگر در دسترس را وزن کنید.
فرزندان و روابط
با فشار دادن نوک انگشت شست و انگشت اشاره به هم ، می توان کمی استرس را در زمان مکالمات هیجانی کاهش داد. اگر کودکی در منزل دارید نوازش و یا ماساژ او می تواند راهگشا باشد. بوکردن پودر و لوسیون مورد استفاده خردسالان معجزهگر است.
خواب
برای چرت زدن خیلی استرس داری؟ سعی کنید از یک دستگاه پخش موزیک آرامش بخش و یا یک هواساز خانگی مناسب استفاده کنید.
ایجاد حریم
اگر با شلوغی خیلی جور نیستید ، هر روز 10 دقیقه وقت بگذارید تا محیط را مرتب کنید. بر روی دیوارها از عکس ها و تصاویری که باعث احساس خوشبختی و شادی می شود استفاده کنید. پرده ها را باز کرده تا نور طبیعی راه خودش را پیدا کند.
تسکین سریع استرس در محل کار
جلسات
در طول جلسات استرس زا ، با نفس خود در ارتباط باشید. نوک انگشتان خود را ماساژ دهید. انگشتان پا را تکان دهید. نوشیدن قهوه هم موثر است.
مکالمه تلفنی
چیزی انرژی زا مانند دم کرده لیمو ، زنجبیل ، نعناع آماده کنید. هنگام مکالمه ، بایستید یا به جلو و عقب بروید تا انرژی اضافی را بسوزانید.
کار با کامپیوتر
ایستاده کار کنید. در فواصل 10 دقیقه ای زانوها را خم کنید. دومنوش نعناع یا چای بنوشید. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
زمان صرف ناهار
در اطراف بلوک یا در پارکینگ قدم بزنید. هنگام غذا خوردن به موسیقی آرامش بخش گوش دهید. گپ زدن با یک همکار هم مفید است. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
فضای کاری شما
عکسهای خانوادگی الهام بخش یا یادگاری های مناسب را روی میز خود قرار دهید که زندگی شما را در خارج از دفتر یادآوری می کند. 6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
تسکین سریع استرس در حین حرکت
در ترافیک
موسیقی پخش کنید یا به یک کتاب صوتی گوش دهید. سعی کنید مسیری متفاوت را تجربه کنید. در زمان چراغ قرمز از ورزش های آرام گردن استفاده کنید. برای بیدار ماندن و سرخوش شدن در ماشین آواز بخوانید.
حمل و نقل عمومی
بینابین موسیقی کمی به گوش خود استراحت بدید. استراحت کنید تا با مناظر و صداهای اطراف خود هماهنگ شوید. سعی کنید چیز جدیدی را مشاهده کنید ، حتی اگر در همان اتوبوس قدیمی نشسته اید. جور دیگر ببینید.
مشاغل پر تحرک
از یک عطر یا لوسیون مخصوص استفاده کنید تا در هنگام عجله از مکانی به مکان دیگر بتوانید از بوی آن لذت ببرید. یک توپ استرس را در جیب خود داشته باشید. در هر مقصد یک “عکس فوری” یا “کارت پستال” ذهنی بگیرید.
در صف انتظار
به جای اینکه نگران از دست رفتن زمان باشید ، روی تنفس خود تمرکز کنید. مردم تماشا می کنند. با شخص پیش رو خود گپ بزنید. یک چوب آدامس خرد کنید.
6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی
6 نکته تسکین سریع استرس در سالمندی