بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن . بیماری آلزایمر شایعترین علت زوال عقل در سالمندان است. این یک اختلال پیشرونده مغزی است که به آرامی مهارت های حافظه و تفکر را از بین می برد. این یک قسمت طبیعی از پیری نیست. در مورد این بیماری اطلاعات بیشتری کسب کنید. اخبار ، نکات و منابع لازم را برای مراقبین و متخصصان مراقبت های بهداشتی کسب کنید.
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مبانی بیماری و زخم آلزایمر
بیماری آلزایمر نوعی اختلال پیش رونده در مغز است که به آرامی مهارت های حافظه و تفکر و در نهایت توانایی انجام ساده ترین کارها را از بین می برد. این شایع ترین علت زوال عقل در بزرگسالان مسن است. در حالی که زوال عقل با بزرگتر شدن افراد شایع تر است ، اما این یک قسمت طبیعی از پیری نیست. بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مراحل بیماری
آلزایمر نوعی بیماری در حال پیشرفت میباشد، به این معنا که علائم درگیری به مرور زمان تشدید میشوند. این بیماری شامل هفت مرحله میباشد: بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مرحله اول
علامتی از بیماری آلزایمر دیده نمی شود، اما با توجه به سابقه خانوادگی ممکن است این بیماری تشخیص داده شود. بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مرحله دوم بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
برخی علائم مانند فراموشی خود را نشان می دهند بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مرحله سوم
علائم خفیف فیزیکی و ذهنی، نظیر از دست دادن حافظه و تمرکز که توسط افراد نزدیک به بیمار به سادگی قابل لمس است بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مرحله چهارم
تقریبا بیماری آلزایمر را می توان در این مرحله تشخیص داد هرچند علائم همچنان خفیف هستند. اختلال حافظه و ناتوانی در انجام کارهای روزانه کاملا در این مرحله دیده می شود.
مرحله پنجم
شدت پیدا کردن علائم به نحوی که بیمار نیاز به مراقبت پیدا می کند.
مرحله ششم
بیماران در این مرحله حتی برای انجام کارهای اولیه نظیر غذا خوردن و لباس پوشیدن نیز به کمک سایرین نیاز دارند.
مرحله نهایی و هفتم
اوج بیماری آلزایمر که در آن فرد مبتلا در حالات چهره و توانایی تکلم با مشکل مواجه میشود و عملا بدون مراقب نمی توان برای بیمار کاری انجام داد.
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
علل بیماری آلزایمر
متاسفانه این بیماری بصورت کامل شناخت نشده است. اما تا اینجا می تان به عوامل تأثیرگذار مستقیم بر آن اشاره کرد:
سن
افزایش سن بزرگترین عاملی است که خطر ابتلا به آلزایمر به همراه دارد.
ژنتیک
خطر ابتلا به آلزایمر در کسانی که سابقه آلزایمر در اقوام درجه ۱ آنها وجود داشته، بیشتر است. تقریبا می توان گفت که به ازای هر نفر از این افراد اطراف ما که مبتلا به بیماری آلزایمر شده باشند، 10 درصد ریسک ابتلای ما را بالا می برد.
جنسیت
آمار نشان داده که تفاوت اندکی بین درصد زنان و مردان مبتلا به آلزایمر وجود دارد. این بیماری در زنان کمی بیشتر دیده شده است.
سندروم داون
آلزایمر در افراد مبتلا به سندروم داون بسیار بیشتر دیده شده است.بیماران سندروم داون در حدود ۱۰ تا ۲۰ سال زودتر در افراد دیگر به آلزایمر مبتلا شده اند.
بیماری اختلال شناختی خفیف
اختلال شناختی خفیف، اختلالی در حافظه یا دیگر مهارتهای تفکری است. این بیماری مانع عملکرد روزمره افراد مبتلا نمیشود اما خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل آنها تهدید میکند.
ضربه به سر
کسانی که سابقه ضربههای شدید به سر دارند بیشتر در خطر ابتلا به آلزایمر هستند.
خواب نامنظم
پژوهشها نشان داده خواب نامنظم و مشکلات خواب میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
سبک زندگی و سلامت قلب
تحقیقات نشان داده برخی عواملی موثر در بیماریهای قلبی باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر نیز میشوند. عواملی مانند زیر:
-
کمبود تحرک
-
چاقی
-
استعمال دخانیات یا در معرض آن بودن
-
فشار خون
-
کلسترول بالا
-
دیابت نوع ۲
با تغییر سبک زندگی مانند ورزش کردن، رژیم غذایی کم چرب و مصرف میوه میتوان خطر بروز آلزایمر را کاهش داد.
مشارکت اجتماعی و یادگیری
بر اساس پژوهشها، مشارکت اجتماعی و فعالیتهای اجتماعی باعث کاهش خطر بیماری آلزایمر میشود.
علائم و تشخیص بیماری آلزایمر
سازمان بهداشت جهانی ده علامت هشدار دهنده برای بیماری آلزایمر را مشخص کرده که می توانید این ده نشانه را در این مقاله ببینید.
تشخیص بیماری آلزایمر از دیگر اختلالات مغزی . به روش حذفی انجام می گیرد. یعنی ابتدا پزشک متخصص مغز و اعصاب سعی می کند نوع اختلال را مشخص کرده تمام عوامل دیگری را که ممکن است علایم بیماری آلزایمر را ایجاد کند، حذف می کند. مواردی چون بیماری افسردگی ، اثر ثانوی بعد از داروها در تداخل با داروهای دیگر ، کمبود ویتامین ها ، اختلالات هورمونی و متابولیکی ، بیماری های ناشی از الکلی بودن ؛ نیز بیماری هایی که مرکز دستگاه عصبی را فرا می گیرد . مثل عفونت ناشی از سیفلیس ، بیماری پارکینسون ، هانتینگون ، غده های مغزی و زیاد شدن آب جمجمه با آب طبیعی .
درمان بیماری آلزایمر
رویکردهای درمانی فعلی تمرکز بر کمک به افراد برای حفظ عملکرد ذهنی ، مدیریت علائم رفتاری و کاهش سرعت و تأخیر علائم بیماری است. بیماری آلزایمر درمان قطعی ندارد. با این وجود، پزشک معالج به منظور کاهش علائم و به تاخیر انداختن پیشرفت بیماری، داروهایی را برایتان تجویز میکند.
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر
کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که تنها از عاشقان واقعی بیمار بر می آید. مراقبت نیاز به آموزش دارد. باید آموخت که چگونه به تغییر در ارتباطات و رفتارهای بیمار پاسخ داد. انجمن آلزایمر ایران از گروه های تخصصی است که می توان در آن این آموزش ها را دریافت کرد.
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن
زندگی با دمانس
آیا شما مبتلا به آلزایمر یا دمانس مربوط به آن هستید؟ برای کمک به زندگی روزمره و برنامه ریزی برای آینده ، اطلاعات و منابع کسب کنید.
بیماری آلزایمر ودلایل مربوط به آن