بی اختیاری ادرار در سالمندان
بی اختیاری ادرار در سالمندان به معنای آن است که فرد کنترل ادرار خود را نداشته و به طور تصادفی ادرار از او خارج می شود .البته این حالت ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. بی اختیاری ادرار در افراد مسن به ویژه زنان شایع تر است. بی اختیاری غالباً قابل درمان یا کنترل است . در مورد کارهایی که می توانید برای بهبود آن انجام دهید حتما با ارائه دهنده خدمات درمانی یا پزشک خود مشورت کنید .
برای ایجاد مشکلات کنترل مثانه در بدن چه اتفاقی می افتد ؟ بدن ادرار را در مثانه ذخیره می کند . در حین ادرار کردن ، عضلات مثانه سفت می شوند تا ادرار را به لوله ای بنام مجرای ادرار منتقل کنند . در عین حال ، عضلات اطراف مجرای ادرار شل شده و اجازه می دهند ادرار از بدن خارج شود . هنگامی که عضلات داخل مثانه و اطراف مثانه کار نمی کنند ، ادرار می تواند نشت کند . بی اختیاری به طور معمول رخ می دهد اگر عضلات بدون اخطار شل شوند .
علل بی اختیاری ادرار
بی اختیاری می تواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد . به عنوان مثال ، عفونت ادراری ، عفونت واژن یا سوزش ، یبوست . برخی از داروها می توانند باعث مشکلات کنترل مثانه شوند که مدت زمان کمی طول می کشد . هنگامی که بی اختیاری طولانی تر شود ، ممکن است ناشی از برخی از موارد زیر باشد :
- عضلات ضعیف مثانه بی اختیاری ادرار در سالمندان
- عضلات بیش از حد مثانه بی اختیاری ادرار در سالمندان
- ضعف عضلات کف لگن بی اختیاری ادرار در سالمندان
- آسیب به اعصابی که مثانه را در برابر بیماری هایی از قبیل مولتیپل اسکلروزیس ، دیابت یا بیماری پارکینسون کنترل می کنند بی اختیاری ادرار در سالمندان
- انسداد از پروستات بزرگ شده در مردان بی اختیاری ادرار در سالمندان
- بیماری هایی مانند آرتروز که ممکن است رسیدن به موقع به سرویس بهداشتی را دشوار کند بی اختیاری ادرار در سالمندان
- پرولاپس اندام لگن ، یعنی وقتی اندام های لگنی (مثانه ، رکتوم یا رحم) از محل طبیعی خود به داخل واژن تغییر می کنند. هنگامی که اندام های لگن از جای خود خارج هستند ، مثانه و مجرای ادرار قادر به کار عادی نیستند ، که ممکن است باعث نشت ادرار شود.
بیشتر بی اختیاری در مردان مربوط به غده پروستات است. بی اختیاری مردان ممکن است ناشی از:
- پروستاتیت – التهاب دردناک غده پروستات
- جراحت یا آسیب دیدن اعصاب یا عضلات ناشی از عمل جراحی
- غده پروستات بزرگ شده ، که می تواند منجر به هایپرپلازی خوش خیم پروستات ( BPH ) شود ، شرایطی که پروستات با افزایش سن در مردان رشد می کند .
بی اختیاری ادرار در سالمندان
تشخیص بی اختیاری ادرار
اولین قدم در درمان بی اختیاری مراجعه به پزشک است . او شما را معاینه بدنی می کند و سابقه پزشکی شما را می گیرد. پزشک در مورد علائم و داروهای مورد استفاده شما سؤال خواهد کرد. او می خواهد بداند آیا اخیراً بیمار شده اید یا جراحی کرده اید . پزشک شما همچنین ممکن است تعدادی آزمایش انجام دهد . اینها شامل موارد زیر است :
- آزمایش ادرار و خون
- تست هایی که می توانند مثانه شما را خالی کنید
علاوه بر این ، ممکن است پزشک از شما بخواهد روزانه خود را در هنگام ادرار کردن و هنگام نشت ادرار نگه دارید . پزشک خانواده شما ممکن است شما را به اورولوژی ، پزشک متخصص در مشکلات مجاری ادراری نیز بفرستد .
بی اختیاری ادرار در سالمندان
چهار نوع بی اختیاری ادرار
انواع بی اختیاری وجود دارد :
- بی اختیاری استرس وقتی رخ می دهد که مثانه تحت فشار قرار می گیرد ، مثلاً در هنگام ورزش ، سرفه ، عطسه ، خندیدن یا بلند کردن اجسام سنگین ، ادرار نشت می کند . این شایع ترین نوع مشکل کنترل مثانه در زنان جوان و میانسال است . ممکن است حدود زمان یائسگی شروع شود .
- بی اختیاری اضطراب هنگامی اتفاق می افتد که افراد به یک نیاز ناگهانی به ادرار کردن داشته و نمی توانند ادرار خود را به قدری نگه دارند تا به توالت بروند . این ممکن است یک مشکل برای افرادی که مبتلا به دیابت ، بیماری آلزایمر ، بیماری پارکینسون ، بیماری MS، یا سکته مغزی .
- بی اختیاری سرریز هنگامی اتفاق می افتد که مقادیر کمی از ادرار از مثانه که همیشه پر است نشت کند . اگر پروستات بزرگ شده باعث انسداد مجرای ادرار شود ، مرد در تخلیه مثانه خود مشکل خواهد داشت . دیابت و آسیب های نخاعی نیز می تواند باعث این نوع بی اختیاری شود .
- بی اختیاری عملکردی در بسیاری از افراد مسن که دارای کنترل طبیعی مثانه هستند ، رخ می دهد . آنها فقط به دلیل آرتروز یا اختلالات دیگری که باعث حرکت سریع آن می شود ، دسترسی به توالت را دچار مشکل می کنند .
درمان بی اختیاری ادرار
امروزه درمان های بسیاری برای بی اختیاری ادرار نسبت به گذشته وجود دارد . انتخاب روش درمانی به عواملی چون : نوع مشکل کنترل مثانه شما ، جدی بودن آن وا سبک زندگی شما بستگی دارد . به عنوان یک قاعده کلی ، ابتدا باید ساده ترین و بی خطرترین درمان ها انجام شود .
آموزش کنترل مثانه ممکن است به شما در کنترل بهتر مثانه کمک کند . پزشک ممکن است به شما توصیه کند موارد زیر را امتحان کنید :
بی اختیاری ادرار در سالمندان
- تمرینات عضلات لگن ( که به عنوان تمرین های کگل نیز شناخته می شوند ) عضلات مورد استفاده برای متوقف کردن ادرار. تقویت این عضلات به شما کمک می کند تا ادرار طولانی تر در مثانه نگه داشته شود. درباره تمرینات کف لگن و نحوه انجام آنها بیشتر بیاموزید .
- بیوفیدبک از حسگرها برای آگاهی از سیگنالهای بدن استفاده می کند . این ممکن است به شما کمک کند مجدداً کنترل عضلات موجود در مثانه و مجرای ادراری خود را به دست آورید . بیوفیدبک هنگام یادگیری تمرینات عضلات لگن می تواند مفید باشد .
- زمان بندی ادرار ممکن است به شما در کنترل مثانه کمک کند . برای زمان بندی ادرار ، مثلاً هر چند ساعت منظم به سرویس بهداشتی بروید . شما می توانید به آرامی زمان ها را افزایش دهید . هنگامی که ادرار به موقع همراه با بیو فیدبک و تمرینات عضلات لگن است ، ممکن است کنترل اضطراب و بی اختیاری سرریز را آسان تر کند .
- تغییرات شیوه زندگی ممکن است به بی اختیاری کمک کند . کاهش وزن ، ترک سیگار ، گفتن ” نه ” به الکل ، نوشیدن کافئین کمتری ( که در قهوه ، چای و بسیاری از سدیم یافت می شود ) ، جلوگیری از یبوست و جلوگیری از بلند کردن اجسام سنگین ممکن است به بی اختیاری کمک کند . انتخاب آب به جای نوشیدنی های دیگر و محدود کردن نوشیدنی ها قبل از خواب نیز ممکن است کمک کند .
برای راهنمایی بیشتر برای سالم نگه داشتن مثانه ، از 13 نکته برای سالم نگه داشتن مثانه خود دیدن کنید .
بی اختیاری و بیماری آلزایمر
افراد در مراحل بعدی بیماری آلزایمر اغلب با بی اختیاری ادرار مشکل دارند . این می تواند نتیجه عدم تحقق نیاز آنها به ادرار کردن ، فراموش کردن رفتن به حمام یا عدم یافتن توالت باشد . برای به حداقل رساندن احتمال تصادفات ، مراقب می تواند :
- از دادن نوشیدنی هایی مانند قهوه کافئین دار ، چای و نوشابه که ممکن است باعث افزایش ادرار شود خودداری کنید . اما آب را محدود نکنید .
- مسیرهای دسترسی به سرویس بهداشتی را خالی نگه دارید . سرویس بهداشتی منظم بوده و چراغ آن در هر زمانی روشن باشد .
- در زمان های منظم پیشنهاد رفتن به توالت را بدهید .
- برای سفرهای دور از خانه از پوشک های قابل جذب استفاده کنید .
مدیریت بی اختیاری ادرار
علاوه بر آموزش کنترل مثانه ، ممکن است بخواهید با پزشک خود در مورد راه های دیگر برای کمک به مدیریت بی اختیاری صحبت کنید :
- برخی داروها می توانند به مثانه پر در هنگام دفع ادرار کمک کنند . سایر داروها ماهیچه ها را محکم تر کرده و باعث کاهش نشتی می شوند . بی اختیاری ادرار در سالمندان
- برخی از خانم ها می دانند که استفاده از کرم واژن استروژن ممکن است به تسکین استرس یا بی اختیاری اضطراب کمک کند . دوز کم کرم استروژن مستقیماً روی دیواره های واژن و بافت مجاری ادرار اعمال می شود .
- پزشک ممکن است ماده ای را که نواحی اطراف مجرای ادرار را ضخیم می کند تزریق کند تا به بستن باز شدن مثانه کمک کند . این می تواند بی اختیاری استرس در زنان را کاهش دهد. این روش درمانی ممکن است نیاز به تکرار داشته باشد. بی اختیاری ادرار در سالمندان
- بعضی از خانمها ممکن است بتوانند از یک وسیله پزشکی استفاده کنند ، مانند یک دستگاه کمکی مجرای ادرار ، یک دستگاه یکبار مصرف کوچک در داخل مجرای ادرار. این برای زمانی است که مثانه یا واژن بیش از اندازه طولانی وجود داشته باشد. بی اختیاری ادرار در سالمندان
- تحریک عصب ، که جریان الکتریکی خفیفی را به اعصاب اطراف مثانه منتقل می کند که به کنترل ادرار کمک می کند ، ممکن است گزینه دیگری باشد. بی اختیاری ادرار در سالمندان
- عمل جراحی گاهی اوقات در صورت تغییر موقعیت مثانه یا انسداد ناشی از بزرگ شدن پروستات ، می تواند بی اختیاری را بهبود بخشد یا آن را درمان کند. بی اختیاری ادرار در سالمندان
حتی اگر با انجام موارد بالا هنوز هم مشکل بی اختیاری ادرار وجود داشت ، راه حلهای دیگری از جمله پوشك بزرگسالان ، پدهای مبلمان و پاك كننده های مخصوص پوست وجود دارد كه ممكن است باعث کاهش نشت ادرار شود و كمتر شما را آزار دهد .
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
یک اتفاق ساده می تواند زندگی شما را تغییر دهد .
بی اختیاری ادرار در سالمندان