ترک سیگار در سالمندی
در این صفحه درخصوص ترک سیگار در سالمندان می خوانید :
ترک سیگار در سالمندی
نمونه
“40 سال است که روزی دو بسته سیگار کشیدهام . حالا ترک آن آسان نیست . برای ترک سیگار چه کاری باید انجام دهم ؟ آیا من بعد از این عادت بلندمدت قادر به ترک آن هستم ؟ ترک سیگار در سالمندی
فرقی نمی کند چند ساله باشید یا چه مدت سیگار می کشید سالمند باشید یا جوان، ترک سیگار در هر زمانی برای سلامتی شما مفید است . وقتی این کار را انجام دهید ، احتمالاً عمر خود را سالها افزایش خواهید داد ، راحت تر نفس می کشید ، انرژی بیشتری کسب می کنید و باعث صرفه جویی در هزینه می شوید . شما همچنین : ترک سیگار در سالمندی
- خطر ابتلا به سرطان ، حمله قلبی ، سکته مغزی و بیماری های ریه را کاهش میدهید
- گردش خون بهتری خواهید داشت
- حس بویایی و چشایی خود را بهبود میبخشید
- برای فرزندان و نوه های خود یک الگو خواهید بود ترک سیگار در سالمندی
ترک سیگار و بهبود بیماریها
سیگار کشیدن زندگی شما را کوتاه می کند . علاوه بر آن سیگار کشیدن باعث ایجاد بیماری مانند بیماری های زیر می شود : ترک سیگار در سالمندی
بیماری ریه
سیگار کشیدن به ریه ها و مجاری تنفسی شما صدمه می زند و بعضی اوقات باعث برونشیت مزمن می شود . همچنین می تواند باعث ایجاد آمفیزم شود که ریه های شما را از بین می برد ، و نفس کشیدن را برای شما بسیار سخت می کند .
بیماری قلبی
سیگار کشیدن خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد .
سرطان
سیگار کشیدن می تواند منجر به سرطان ریه ، دهان ، حنجره ( تارهای صوتی ) ، مری ، معده ، کبد ، لوزالمعده ، کلیه ها ، مثانه و دهانه رحم شود .
مشکلات تنفسی
اگر سیگار می کشید ، بیشتر از افراد غیرسیگاری احتمال ابتلا به آنفولانزا ، ذات الریه یا سایر عفونت هایی را دارید که می توانند در تنفس شما اختلال ایجاد کنند .
پوکی استخوان
اگر سیگار می کشید ، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در شما بیشتر است .
بیماری های چشم
سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری های چشمی را که می تواند منجر به از بین رفتن و نابینایی چشم ها شود ، از جمله آب مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) افزایش می دهد .
دیابت
افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری به ابتلا به دیابت نوع 2 مبتلا هستند و سیگار کشیدن کنترل دیابت را سخت تر می کند . دیابت یک بیماری جدی است که می تواند منجر به کوری ، بیماری قلبی ، بیماری عصبی ، نارسایی کلیه و قطع عضو شود .
سیگار کشیدن همچنین می تواند عضلات را به راحتی خسته کند ، بهبود زخم ها را به تأخیر بیاندازد ، خطر اختلال در نعوظ در مردان را افزایش دهد و باعث لکه دار شدن پوست و چروک شدن آن شود .
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
نیکوتین یک دارو نیست
نیکوتین ماده ای در تنباکو است که اعتیاد به سیگار را باعث می شود . اگرچه برخی از افرادی که سیگار کشیدن را رها می کنند هیچ علائمی از ترک ندارند ، اما بسیاری از افراد همچنان میل شدید به سیگار کشیدن دارند . همچنین ممکن است احساس گرسنگی یا خستگی کنند . برخی از افرادی که سیگار را ترک کردهاند سردرد دارند ، احساس افسردگی می کنند یا در خواب عمیق مشکل دارند . این علائم به مرور زمان محو می شوند .
در ترک سیگار به دیگران کمک کنید
بسیاری از مردم می گویند اولین قدم برای ترک موفقیت آمیز سیگار ، تصمیم گیری محکم برای ترک و انتخاب یک تاریخ مشخص برای شروع است . برای مقابله با موقعیت هایی که انگیزه شما برای استعمال سیگار و مقابله با هوس ها را فراهم می کند ، برنامه ریزی کنید . شاید لازم باشد روش های مختلفی را امتحان کنید تا بتوانید آنچه را برای شما مفیدتر است ، پیدا کنید . به عنوان مثال ، ممکن است :
- با پزشک خود صحبت کنید .
- به مشاوره فردی یا گروهی بروید . ترک سیگار در سالمندی
- از یک دوست کمک بخواهید . ترک سیگار در سالمندی
- به این فکر کنید که با پولی که برای سیگار خرج می کنید ، می توانید برای خود جایزه بخرید . ترک سیگار در سالمندی
- پیاده روی کنید یا یک فعالیت بدنی جدید را که از آن لذت می برید امتحان کنید . ترک سیگار در سالمندی
- برای کمک به علائم ترک نیکوتین از دارو استفاده کنید . ترک سیگار در سالمندی
در صورت تغییر وزن در زمان ترک نگران نباشید . اگر این مسئله شما را نگران کرده است ، هنگام ترک برنامه ای برای ورزش انجام دهید و از نظر جسمی نیز فعال باشید – ممکن است حواس شما را از هوس کشیدن مجدد سیگار منحرف کند که برای پیری سالم مهم است .
شکستن اعتیاد
هنگام ترک سیگار ، برای مقابله با میل بدن به نیکوتین ، نیاز به حمایت دارید . محصولات جایگزین نیکوتین به برخی از افراد سیگاری کمک می کند .
همچنین داروهای تجویز شدهای نیز وجود دارند که ممکن است به شما کمک کند راحت تر ترک کنید . اسپری یا استنشاق نیکوتین بینی می تواند علائم ترک را کاهش داده و ترک سیگار را برای شما راحت تر کند .
سایر داروها همچنین ممکن است به علائم ترک کمک کند . با پزشک خود صحبت کنید که کدام داروها برای شما مناسب هستند .
سیگار ، وافور ، قلیان ، توتون و تنباکو جویدن و مواد افیونی بی خطر نیستند
برخی تصور می کنند دخانیات بدون سیگار (جویدن تنباکو و مواد افیونی ) ، وافورها و سیگارها گزینه های بی خطر برای ترک سیگار هستند ، اما نیستند . دخانیات بدون سیگار باعث سرطان دهان و لوزالمعده می شود . همچنین باعث ایجاد ضایعات پیش سرطانی (معروف به لکوپلاکی دهان ) ، مشکلات لثه و اعتیاد به نیکوتین می شود . ترک سیگار در سالمندی
افراد سیگاری ممکن است به سرطان دهان ، لب ، حنجره ، مری و مثانه مبتلا شوند . افرادی که هنگام استعمال دخانیات استنشاق می کنند نیز در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه و همچنین بیماری های قلبی ، برونشیت مزمن ، بیماری انسداد مزمن ریوی و آمفیزم قرار دارند . استفاده از قلیان برای استعمال دخانیات بسیاری از همان خطرات سلامتی مانند استعمال سیگار را به همراه دارد .
دود دست دوم خطرناک است
دود دست دوم بوجود آمده توسط سیگار دیگران ، می تواند برای خانواده ، دوستان و حتی حیوانات مشکلات سلامتی جدی ایجاد کند . از دیگران آسیب دیدن یا دریافت دود دست دوم به ویژه برای افرادی که در حال حاضر مبتلا به بیماری ریه یا قلب هستند خطرناک است . در بزرگسالان ، دود دست دوم می تواند باعث بیماری های قلبی و سرطان ریه شود . ترک سیگار در سالمندی
در نوزادان ، این بیماری می تواند خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) را افزایش دهد ، که این یک مرگ غیر قابل توضیح برای نوزادانی است که سن آنها کمتر از 1 سال است . اگر کودکان در معرض دود دست دوم باشند ، دچار مشکلات ریوی ، عفونت گوش و آسم شدید هستند .
خبرهای خوب در مورد ترک سیگار در سالمندی
خبر خوب این است که بعد از ترک سیگار حتی در دهه 60 ، 70 یا بعد از آن :
- ضربان قلب و فشار خون شما به حد طبیعی می رود .
- انتهای عصب های آسیب دیده چشایی و بویایی شما دوباره ترمیم می شود ، بنابراین می توانید بو و طعم بهتری داشته باشید .
- ریه ها ، قلب و سیستم گردش خون شما عملکرد بهتری خواهند داشت .
- کمتر سرفه می کنید و راحت تنفس می کشید .
- احتمال ابتلا به سکته قلبی یا سکته مغزی کاهش می یابد .
- تنفس شما بهبود می یابد
- احتمال ابتلا به سرطان را کمتر خواهد بود .
مهم نیست که چند ساله باشید ، تمام این مزایا ، دلایل مهمی برای تهیه برنامه ای برای ترک سیگار در سالمندی است .
می توانید سیگار را ترک کنید!
بسیاری از افرادی که قبلا سیگار را ترک کرده اند ممکن است دوباره آن را امتحان کرده و مجددا سیگار بکشند. این یک شکست سخت نیست . می توانید دوباره امتحان کرده و موفق باشید .
اگر هیچ انگیزه ای برای ترک سیگار ندارید، یادتان باشد که ترک سیگار در ادامه زندگی ، می تواند خطر بیماری قلبی ، سکته مغزی و سرطان و خطر مرگ را به مرور زمان کاهش دهد .
یک اتفاق ساده می تواند زندگی شما را تغییر دهد .