مشاوره سالمندی

مشاوره سالمندی

مهم ترین اصلی که همه قبول داریم (به شرط بقای عمر)، این است که در نهایت همه به دوران سالمندی ورود خواهیم کرد. این یک روند کاملا طبیعی است و مثل هر روند دیگری ممکن است چالش هایی را برای خود و یا خانواده به همراه داشته باشد.

با آموزش هایی که در طول عمر دیده ایم مرگ را روندی طبیعی و ترتیبی می بینیم. با این نگاه با افزایش سن ناخواسته به فکر مرگ هم بیش از پیش خواهیم بود.

مشاوره سالمندی بنیاد فرهنگ سالمندی

    همینطور این افزایش سن بنا به دلایل حقیقی مشکلات جسمی نیز به همراه داشته و ذهن را درگیر می کند. در کنار اینها چنانچه مشکلات ناشی از زندگی برای خود و دیگران را هم ببینیم متوجه می شویم که ذهن چقدر تحت فشار روانی عوامل بیرونی قرار گرفته و مانند هر عضو دیگری از بدن، روان هم نیاز به ترمیم و بازسازی و بازآموزی دارد.

    متاسفانه در جامعه ما مشاوره امری ضروری به حساب نمی آید. یکی از دلایلی که گاهی اوقات می بینیم در جامعه رفتارهایی غیرقابل قبول از برخی افراد سر می زند عدم استفاده مناسب از مشاور است.

    در بسیاری از اوقات با یک مشاوره ساده می توان جلوی بسیاری از اتفاقات بد آینده را گرفت و مسائلی که ممکن است رخ دهند را بصورت مجازی در اتاق مشاور حل نمود. البته سختی هایی نیز وجود دارد. مثلا مشاوره با سالمندان پیچیدگی‌هایی دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.

    متخصصین ما بنیاد فرهنگ سالمندی با افتخار آمادگی دارند تا در تمامی زمینه های مرتبط با سالمندی اطلاعات خود را در اختیار سایر عزیزان قرار دهند. لطفا در تماس با ما راحت باشید.

    نیازهای دوره سالمندی

    همنگونه که بنیاد فرهنگ سالمندی در شعار خود (کمک به بهداشت و سلامت جسمی و روانی سالمندان) آورده است نیازهای سالمندان در دو بخش کلی خلاصه می شوند، نیازهای جسمانی و نیازهای روانی. مشاوره سالمندی

    نیازهای جسمانی در دوره سالمندی

    به صورت معمول در دوران سالمندی برخی بیماری ها به سراغ جسم سالمندان می آید. البته بسیار دیده شده که سالمندان هستند که در این دام نمی افتند. بعنوان مثال با ورزش منظم می توان از ابتلا به خیلی بیماریها جلوگیری کرد.

    مانند بیماری های قلبی، آتروز، فشار خون بالا، دیابت، سرطان، پارکینسون، نارسایی کلیه، سکته مغزی و سایر بیماری شایع در این دوران. مشاوره سالمندی

    میازهای روانی در دوره سالمندی

    متاسفانه در سنین پیری بیماری هایی به سراغ روان آدمی می آید که برخی از آنها به دلیل سبک زندگی تا قبل و حین رسیدن به دوران سالمندی است، و برخی دیگر به دلایلی طبیعی و گاها ناشناخته. آمارها نشان می‌دهند تقریبا 15٪ سالمندان بالای شصت سال با مشکلات بهداشت روانی دست و پنجه نرم می کنند.

    به همین دلیل می بایست در این دوران روان را نیز مانند جسم تحت مراقبت قرار داد. مشاوره سالمندی

    برخی از این موارد عبارتند از: افسردگی، خستگی، آلزایمر، زوال عقل، دلتنگی واضطراب هایی در مواجهه با تنهایی و مرگ و بیماری، اختلال عملکرد جنسی، مشکلات خواب و متاسفانه خودکشی. حتما باید به این موارد قبل از ابتلا و یا حین آن به درستی رسیدگی کرد. مشاوره سالمندی

    اولین کار برای تشخیص اولیه این موارد و دریات راهنمایی های لازم استفاده از مشاوره سالمندی است. مشاوره سالمندی

    خصوصیات یک مشاور سالمندی

    با توجه به خصوصیات خود افراد مراجعه کننده به مشاور (که خود افرادی مجرب و توانمند هستند)، مشاور سالمند باید شخصی آگاه، با تجربه و تحصیلات مرتبط در زمینه روان سالمندی باشد. اینکه فکر کنیم برای مشاوره های سالمندی به هر مشاوری می توان مراجعه کرد کمی جای تأمل دارد.

    لزوما هر مشاور خوبی نمی تواند برای سالمندان به بهترین روش کار کند. تجربه سهم بالایی در این نوع مشاوره دارد.

    سهم بنیاد فرهنگ سالمندی در مشاوره سالمندان

    سعی ما در بنیاد بر این است تا بتوانیم با مهیا کردن شرایط لازم درخصوص مشاوره سالمندی اعم از اطلاع رسانی و یا حتی ایجاد کلینیک مشاوره برای این عزیزان، کیفیتی مناسب و درخور برای این فرزانگان داشته و بتوانیم به شعار خود (کمک به بهداشت و سلامت جسمی و روانی سالمندان) عمل کنیم.

    سازمان بهداشت جهانی